Savisaare raamatuesitlus tõi kaupluse rahvast täis

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeva pärastlõunal kogunes hulk rahvast Solarise Apollosse Edgar Savisaare uue raamatu esitlusele.


Kohal oli palju tuntud keskerakondlasi, aga ka palju muid huvilisi igas vanuses.

«Selle raamatu põhifunktsioonina näen ma harivat ülesannet luua või vähemalt toetada mõtlevate inimeste tegevust, ja ma loodaks ka, et diskussiooni. Avalikku diskussiooni, mida püütakse meeleheitlikult maha suruda. Sellepärast ma täna siin olengi, et toetada inimeste usku, et sellest raamatust võib midagi leida. Ja soovitan kõigil, kel veel vähegi on aega ja huvi Eesti vastu, see läbi lugeda. Sest nagu Edgargi, usun ka mina Eestisse,» ütles professor Rein Ruutsoo esitluse alguses.

«Kuna raamatu nimi on «Tõde Eestist», siis ka mõisted katsuvad olla väga tõesed. Kui me räägime pealesunnitud vaesusest, siis me räägime pealesunnitud vaesusest ja mitte kasinusmeetmetest Euroopa kontekstis,» lisas raamatu toimetaja Jaan Õmblus.

Savisaar nentis, et eestlased on siiski ikka veel raamatulugeja-rahvas. «Näiteks 2004. aastal ilmunud «Peaministrist» kujunes tõeline bestseller, mida muide ostetakse veel tänagi. Selle raamatu mõjujõud pole raugenud,» ütles Savisaar.

«Lugege läbi ja saage õnnelikuks, nii nagu mina siin teie ees seistes olen. Ma ise tunnen, et olen tulnud välja sellise raamatuga, mille järele on nõudlust ja mida rahvas on oodanud,» lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles