Supiköögis käib nälga kustutamas üha enam lapsi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Supiköök Sepa tänaval.
Supiköök Sepa tänaval. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

«Keskmiselt käib supiköögis iga päev söömas 280 inimest ning on ka päevi, kus klientide arv ulatub 300 inimeseni.


«Sel talvel on supisoovijaid rohkem kui kunagi varem, aina tihedamini vajavad näljakustutust pealtnäha tavalised lapsed, eakad, isegi endised ärimehed,» rääkis Sepa tänava supiköögis vabatahtlikuna töötav Liidia Doilova linnavalitsuse ajalehele Pealinn.

Paari aasta eest käis Tallinna supiköökides nii-öelda kõrgajal umbes 200 inimest päevas, sel talvel on kliente Doilova sõnul peaaegu kolmandiku võrra rohkem. «Keskmiselt käib meil iga päev söömas 280 inimest ning on ka päevi, kus klientide arv ulatub 300ni,» märkis ta.

Kuna supiköögi klientide arv on viimasel ajal aasta aastalt tõusnud, tõstis Tallinn sel aastal supiköögikulutusi mullusega võrreldes 4800 euro võrra. Kokku kulutab Tallinn oma kolme supiköögi tööshoidmisele tänavu 105 145 eurot.

Sepa supiköök (Sepa 6) asub Kopli liinide läheduses. Maja ees on parkimisplats ning supile tulijate järjekord ulatub teinekord platsi teise otsa. «See supisaba näitab tegelikku elu! Kui televiisorist riigijuhid kogu aeg räägivad, et inimeste elu on paranenud, siis, palun, tulgu oma elevandiluutornist alla. On ilmne, et nemad ei ole seda pilti siin näinud – see on ahastamapanev!» ütles Doilova.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles