Savisaar ei lähe europarlamenti

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar, kes on Keskerakonna esinumber tänavustel Euroopa Parlamendi valimistel, ei kavatse valituks osutudes europarlamenti minna.


Savisaar lubas ka pärast eurovalimisi Tallinna linnapea ametis jätkata ega näinud selles ebaausust valijate suhtes.

«Need valimised toimuvad teistsugustel tingimustel kui kõik senised. Kui varasemate valimiste puhul oli tegu üksikisikute poolt hääletamisega, siis seekord ei ole kahjuks kellelgi võimalust hääletada Edgar Savisaare poolt, aga selle eest on õnnelik võimalus hääletada Keskerakonna poolt,» lausus Savisaar tänasel pressikonverentsil.

«Jätke nüüd see jutt neist peibutuspartidest, nagu te seda nimetate. Neil valimistel peibutusparte ei ole ja ka mina ei ole peibutuspardi rollis. Täpselt samuti nagu Ene Ergma ka pärast 8. juunit jätkab riigikogu juhatamist ja ei ole sugugi peibutuspart. Ja ma usun, et ka Urmas Paet jätkab pärast 8. juunit oma tööd välisministrina ja ei ole mitte Reformierakonna peibutuspart, nii kavatsen ka mina 8. juunil jätkata Tallinna linnapeana, olemata sealjuures mingisugune peibutuspart,» ütles Keskerakonna esimees.

«Ma olen täiesti tõsiseltvõetav kandidaat. Ma olen oma partei esinumber. Ja ma arvan, et suletud nimekirjadega valimiste puhul peaks kehtima selline reegel, et parteide esimehed võiksid olla esinumbrid,» arvas Savisaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles