Tallinn ei nõustu õiguskantsleri seisukohaga linnaosade kaotamise kohta

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õiguskantsler Indrek Teder
Õiguskantsler Indrek Teder Foto: Liis Treimann

Linnavalitsus saatis täna volikokku otsuse eelnõu, mille kohaselt linn ei nõustu õiguskantsler Indrek Tederi hinnanguga Tallinna haldusreformi kohta.


Õiguskantsler on nimelt seisukohal, et Tallinna linnaosade kaotamine ja nende asemele piirkondlike ametite loomine on vastuolus kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse ja põhiseadusega ning ta nõuab linnavolikogult nende muutmist.

Õiguskantsler saatis aprilli alguses linnavolikogule ettepaneku viia kooskõlla põhiseadusega Tallinna põhimääruse muutmine, millega nähakse ette linnaosa valitsuse ja linnaosa vanema institutsioonide ümberkujundamine linnavalitsuse piirkondlikuks ametiks ja linnavalitsuse piirkondliku ameti juhatajaks

Õiguskantsleri avalike suhete nõunik Jaana Padrik ütles Postimees.ee'le, et õiguskantsler ei astu selles küsimuses järgmist sammu enne, kui eelnõu on volikogus vastu võetud.

«Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut saatis 13. aprillil õiguskantslerile vastuse õiguskantsleri ettepaneku kättesaamisest, kus anti teada, et lähtudes linnavolikogu õigusaktide vastuvõtmiseks kehtestatud menetlusnõuetest on linnavolikogus võimalik õiguskantsleri ettepanekut arutada kõige varem volikogu 30. aprilli istungil. Indrek Teder ootab ära linnavolikogu seisukoha ning otsustab vastavalt sellele Riigikohtusse pöördumise,» ütles Padrik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles