Mupo: pensionärid ei pea ühiskaarti valideerima

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühiskaart.
Ühiskaart. Foto: Toomas Huik

Mupo ja transpordiamet kinnitavad, et eakad inimesed alates vanusest 65 ja vanemad ei ilmtingimata omama rohelist sõidukaarti.


Pensionärile piisab tasuta sõidu õiguse saamiseks sellest, kui tal on kaasas isikut tõendav dokument (ID kaart, pass või pensionitunnistus).

«Loomulikult oleks kena, kui ühiskaardi soetanud eakas inimene selle ka valideeriks. Sellest oleks suur abi statistiliste andmete kogumisel,» ütles mupo juhataja Monica Rand.

«Samas ei saa me seda vanainimesele kohustuslikuks teha. Kinnitame, et kui eakal, üle 65 aasta vanusel inimesel on kaasas kehtiv isikut tõendav dokument, siis sellest piisab täiesti. Olgu ta siis Tallinna linna elanik või linna külaline Valgast, Pärnust, Narvast või Võrust. Usaldage ka mupo kontrolöre, kes omavad kogemust. Kartus, et vanainimesi trahvima hakatakse, ei ole kuidagi põhjendatud,» lisas Rand.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles