Maksuvõlg tõmbas parklaärile kriipsu peale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Tallinna valitsuse ettevõtluse osakonna peaspetsialist Lille Jenk
ja OÜ Kõlakoda tehnikadirektor Sergei Izotov kirjutasid reedel alla paberitele, millega parkla ühelt firmalt teisele üle läheb.
Põhja-Tallinna valitsuse ettevõtluse osakonna peaspetsialist Lille Jenk ja OÜ Kõlakoda tehnikadirektor Sergei Izotov kirjutasid reedel alla paberitele, millega parkla ühelt firmalt teisele üle läheb. Foto: Toomas Huik

Põhja-Tallinna valitsus ei pikendanud linnahalli kõrval tasulist parklat pidanud firma Kalon AO üürilepingut, sest firmal on maksuvõlg, samuti on ta arvete tasumisega venitanud.


Postimees.ee kirjutas kolmapäeval, kuidas peaaegu 19 aastat linnahalli kõrval Mere pst 20b tasulist parklat pidanud firma jäi ootamatult lepingust ilma. Varem pikendati lepingut otsustuskorra, nüüd anti parkla otsustuskorras teisele firmale.

Ühtegi mõistlikku põhjendust firma omanikele linnaosavalitsust ei öelnud. Ka Postimees.ee pidi oma küsimustele vastuseid ootama kaks tööpäeva. Kui need lõpuks tulid, oli kõik selge.

«Mere pst 20b valvega parkla tegevust korraldanud OÜ Kalon AO rikkus Põhja-Tallinna valitsusega sõlmitud lepingu tingimusi korduvalt. 2012. aastal hilines ettevõtja arvete tasumisega kõikidel kuudel,» selgitas linnaosavanem Karin Tammemägi reedel saadetud e-kirjas.

Uue parklaoperaatori leidmiseks aga ei korraldatud tema sõnul konkurssi seetõttu, et järgiti linnas kehtivat «Tallinna linnale kuuluva rajatise või selle osa kaubandustegevuseks kasutusse andmise korda». Kord sätestab muuhulgas seda, et müügikioski paigaldamiseks mõeldud alla kümne ruutmeetrise maalapi väljaüürimiseks tuleb korraldada konkurss, parklaks mõeldud platse võib aga üürile anda otsustuskorras.

Aga ka ilma konkursita hakkab linnaosavaltsus parkla pealt varasemast rohkem teenima. Uueks parklaoperaatoriks valitud Kõlakoda OÜ maksab parkla eest linnale 0,20 eurot ruutmeetri pealt ehk 516 eurot kuus. Kalon AO maksis 0,14 eurot ruutmeetrilt ehk 361.20 eurot kuus.

Lepingust ilma jäänud osaühing Kalon AO juhatuse liige Aivar Plooman nentis, et parklate lepinguid on varem ka lõpetatud, aga seekordsest asjaajamisest jääb paha maitse suhu. «Tavaliselt tehakse igas linnaosas niisuguse asja puhul konkurss. Ilma konkursita jääb vähemalt minule selline mulje, et asi pole päris puhas. Aga kui linnaosavalitsus niimoodi otsustab, siis pole midagi teha,» lausus Plooman.

Parklast ilmajäämist ta eriti ei põe, sest täna sealt suurt tulu ei tule. 19 aastat tagasi, kui Plooman seal parklat pidama hakkas, oli olukord hoopis teine. «Siis oli linnahallis palju kontserte. Ja kuritegevust oli nii palju, et kontserdile tulijad ei julenud oma autosid tänavale jätta ja tõid nad siia. Aga nüüd on linnahall kinni ja vahepeal ei olnud meil siin üldse kliente. Aga nüüd jätavad ehitajad Soome sõites oma autod nädalaks või kaheks siia. Talvel ei teeni siin üldse midagi, suvel mingi väike raha tuleb,» rääkis Plooman.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles