Aasta algus loomaaias: lakkhundikutsikad näitavad iseloomu

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lakkhundikutsikad
Lakkhundikutsikad Foto: Maaja Kitsing

Tallinna loomaaia kotkaste seas ühed varasemad pulmade pidajad habekotkad on kullimäel alustanud juba pesapunumisega.

Läheduses olevates ilvesepuurides võib aga uudistada ilveste pereidülli: detsembri lõpust alates jagab isaloom taas aedikut emalooma ja poegadega.

Varased loomaaiakülastajad võivad ka peale sattuda loomaaias vabalt elavatele metskitsedele, kes hommikuhämaruses metsaveerde on kogunenud ja inimest nähes mörisevate haugatustega metsa pagevad.

Antiloobimaja soojas siseboksis poegis neljapäeval tüügassiga, elevandimaja ekspositsioonipuuris aga surikaat. Mõlemad emaloomad on oma poegadega pesakastis uudishimulike vaatajate eest peidus.

Novembri lõpus sündinud lakkhundikutsikate pea ja turi hakkavad juba oranžikarvaliseks muutuma, ülejäänud keha on aga veel tuhkjas. Kutsikad söandavad juba oma territooriumi, kodubokse ja pesakasti, talitajate eest kaitsta. Eriti tubli haukuja on isane kutsikas. Aga midagi pole parata, talitaja peab koristamas käima, sest emaloom enam nii suurte kutsikate väljaheiteid ära ei laku. Mõlemad vanaloomad, ema Anna ja isa Kingas, käivad ka õueaedikus jalutamas, kuid poegi nad sinna veel ei luba.

Troopikamaja surikaatide peretüli käigus andis isaloom ühele pojale nii kõvasti peksa, et too tuli karjast eraldada. Õnneks on haavad vaid pindmised, kuid karja hulka noorukit enam lasta ei saa ja ta jääb ootama mõnda teise loomaaeda saatmist.

Noor temperamentne ja jõuline amuuri tiiger Pootsman kangutas öösel sisepuuri võre lahti ja uuris põhjalikult läbi puuridevahelise koridori. Hommikuks oli ta läbi endakangutatud augu kenasti tagasi oma puuri pugenud. Teist võimalust avastamisretkele minna talle ei antud, ta uinutati ja koliti kõrvalasuvasse trellitatud karupuuri.

Rutiinse ussikuuri tegid läbi nii veelinnud kui kotkad. Elevandimaja üks nohuse ninaga väike leopardkilpkonn sai antibiootikumi ja kompleksvitamiini süsti, amuuri leopard Freddile aga anti vitamiine liigeste liikuvuse korrashoiuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles