Uus kainestusmaja hakkab pakkuma meditsiinilist abi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kainestusmaja.
Kainestusmaja. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna Tallinnas Merimetsa Selveri kõrvale ehitatav nurgakivi saanud uus kainestusmaja pakub erinevalt tavalisest politsei arestikambrist ka meditsiinilist abi.


Uue kainestusmajaga püütakse vabaneda Nõukogude-aegse kaineri mainest. Eeskuju on võetud Soomest, kust taolised asutused on olemas, vahendas Reporter.ee.

«Tema tervislik seisund kontrollitakse sisse tulles,» rääkis Tallinna abilinnapea Merike Martinson. «Seda ei ole praeguses arestimajas ja see ongi üks probleem. Inimesele, kes siia tuuakse on garanteeritud tema tervise jälgimine sellest momendist, kui ta uksest sisse astub.»

«Need inimesed tuuakse siia ikka nende tahte vastaselt. Kui inimene rikub linnas korda, siis trahvib selle eest neid politsei. Siin nad saavad aga arstiabi ka ja see on tasuta. Praegusel momendil on planeeritud, et seda teenust hakkab osutama Lääne-Tallinna keskhaigla.»

«Tulevikus peaks seda ka haigekassa rahastama, aga praegu on linn võtnud kogu rahastamise planeeringud enda eelarvesse,» lisas Martinson.

«Mina nimetaksin seda eriliigiliseks sotsiaalmajaks,» ütles politseipeadirektor Raivo Küüt. «See ei tohiks hakata meenutama midagi kainestusmaja sarnast.»

«On väga suur hulk inimesi, kes ei pane toime mingit õigusrikkumist, aga nad häirivad linlasi ja turiste. Politseil aga ei ole neid kusagile panna, sest sotsiaalmajad joobes olekus isikuid vastu ei võta.»

Praegu on politsei sunnitud ka seadusekuulekad joodikud panema oma arestikambritesse. Raivo Küüt näeb kainestusmaja pigem sotsiaaltöökeskusena, kus kodutuid humaansel moel aidatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles