Tallinn avab kaks täielikult remonditud lasteaeda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolde puiestee.
Kolde puiestee. Foto: Liis Treimann

Esmaspäeval, 14. jaanuaril kell 12 taasavatakse pidulikult Kolde lasteaia (Timuti 24) ning kolmapäeval, 16. jaanuaril kell 11 Vikerkaare lasteaia (Õismäe tee 110) hoone.

Nii Kolde kui ka Vikerkaare lasteaias on rekonstrueeritud ja tänapäevaste nõuetega vastavusse viidud kogu hoone, sealhulgas tehnosüsteemid, köögid, rühmaruumid ja kõik muu. Köögid on varustatud uute seadmetega. Põhjalikult on korrastatud ka õuealad, rajatud on mänguväljakud (Vikerkaare lasteaias on valminud ministaadion) ja paigaldatud uued mänguvahendid. Mõlemad lasteaiad said uue sisustuse, mida Tallinna haridusamet rendib OÜ-lt Sisustusrent.
 
Kolde lasteaed sai lisaks olemasoleva hoone remondile juurdeehituse, kus on ruumid sõimerühmale, saal võimlemis- ja muusikatundide tarvis ning abihoone, kus on katusealune õuetundide pidamiseks ning eraldi hoiuruumid iga rühma inventarile (mänguvahendid, jalgrattad, kelgud ja muu selline). Hoone asub miljööväärtuslikul alal, mida arvestati materjalide valikul ja konstruktsioonide paigaldamisel. Lasteaias on avatud viis rühma kokku 114 lapsele.
 
Vikerkaare lasteaias remonditi üks tiib juba varem ning sai valmis 2012. aasta augustis. Enne remonti töötas Vikerkaare lasteaia kahes osas kuus rühma, kolmas osa oli renditud äriettevõttele. Rekonstrueerimise esimeses etapis kohaldati väljarenditud ruumid kuue rühma tarbeks (134 last). Pärast renoveerimist lisandus veel 112 kohta ning lasteaias käib hetkel 246 last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles