Linnaosavalitsus teeb parklaäris kummalisi käike

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Plooman on linnahalli kõrval parklat pidanud 18 aastat. Eelmisel ndalal öeldi talle ootamatult, et lepingut ei pikendata.
Aivar Plooman on linnahalli kõrval parklat pidanud 18 aastat. Eelmisel ndalal öeldi talle ootamatult, et lepingut ei pikendata. Foto: Toomas Huik

Põhja-Tallinna valitsus ei pikendanud üürilepingut linnahalli kõrval asuva tasulise parkla operaatoriga ning andis parkla ilma igasuguse põhjenduseta üürile teisele firmale.


Tallinnas tasuliste parklatega tegelev osaühing Kalon AO tegutses linnahalli kõrval 18 aastat. Firma parkla on võrkaiaga ümbritsetud ja seal on ööpäevaringselt valvur. Siiani on Põhja-Tallinna valitsus ettevõttega sõlmitud lepingut otsustuskorras ühe või mitme aasta kaupa pikendanud.

Nii arvasid Kalon AO juhatuse liikmed Aivar Plooman ja Olev Kuresaar ka mullu detsembris, et küllap pikendatakse lepingut seegi kord. Linnaosavalitsusest öeldi neile, et oodake veidi, tuleb otsustada, kas pikendame otsustuskorras või korraldame konkursi.

«Aga eelmisel nädalal öeldi järsku, et parkla anti otsustuskorras teisele firmale ja meie olgu reedeks siit kadunud,» rääkis Plooman.

«Mingit põhjust alguses ei öeldud, korduva küsimise peale nad sel nädalal siis mokaotsast ütlesid, et meil olevat maksedistsipliiniga probleeme. Eks me oleme mõnikord maksmisega paar-kolm päeva hilinenud, aga see on ka kõik. See on otsitud põhjus,» ütles Plooman.

«Ega mul poleks midagi selle vastu, kui siin korraldataks konkurss ja võidaks see, kes rohkem maksab. Aga konkurssi ei korraldatud ja anti parkla niisama kellelegi teisele,» lisas ta.

Linnaosavalitsus teenib kõnealuse, taas otsustuskorras üürile antud parkla pealt mitusada eurot kuus. Samas korraldatakse konkursse ka palju väiksemate üürisummade puhul. Näiteks 17,8 ruutmeetrine maatükk anti kioski paigaldamiseks üürile hinnaga 7,67 eurot ruutmeetri eest kuus. Taime tänaval asuva garaažiboksi üürileandmiseks korraldati samuti konkurss ning selle tulemusena hakkab linn üüri saama 35,47 eurot kuus.

Seda, et asi on imelik, näitab ka linnaosavalitsuse esindaja käitumine. Avalike suhete nõunik Üllar Luup lubas kolmapäeva lõuna ajal esitatud küsimuste peale, et uurib asja. Õhtupoolikul vastas Luup pärimise peale, et linnaosavanem pole vastusele veel oma heakskiitu andnud.

Ning tööpäeva lõpus palus esitada küsimused kirjalikult, sest tegemist võivat olla delikaatsete isikuandmetega, millesse linnaosavalitsus peab suhtuma erilise ettevaatusega. Ja loomulikult ei jõua ametnikud siis enam samal päeval vastata.

Tallinn, 22. märts 2013. Pressinõukogu arutas Põhja-Tallinna valitsuse kaebust Postimees online´i peale ja otsustas, et väljaanne rikkus head ajakirjandustava. Otsusega saab tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles