Skandaalne Kristiine turg lammutatakse maha

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sotsiaalmaale rajatud Kristiine turg, mis ei saanudki õiget hoogu sisse, lammutatakse nädala jooksul maha.


Varem keskerakondlasest linnavolinikule Andres Rozalkale kuulunud turgu saatsid selle rajamisest saadik kohtuvaidlused. Kuna turg oli rajatud sotsiaalmaale, mille keskkonnaministeerium oli andnud Tallinnale laste mänguväljaku rajamiseks, siis nõudis Harju maavanem ebaseadusliku turu lammutamist.

Ilmselt mõjutasid turu tegevust ka pidevad kohtuvaidlused ja meediakära. Rozalka müüs möödunud aastal turu edasi ning uus omanik proovis veel üks kord sellele elu sisse puhuda, kuid edutult.

Kristiine linnaosavalitsusest öeldi täna Postimehele, et otsuse turu tegevus lõpetada ja sealsed ehitised lammutada tegi osaühing Ühinenud Turud. Linnaosavanem Andrei Novikov rõhutas, et nii turu rajamist kui selle lammutamist finantseerib täielikult operaatorfirma.

«Linn on turu tegevusaastate jooksul saanud turu operaatorilt renditasu, mida on investeeritud Kristiine linnaosa üldilme parandusse, näiteks eelmisel aastal Löwenruh pargi laululava ehitusse,» ütles linnaosavanem Andrei Novikov. Ta lisas, et turu kioskid kuuluvad operaatorfirmale, kes teisaldab nad omal kulul.

Linn on algatanud turu ala kohta detailplaneeringu, mille eesmärgiks on maa sihtotstarbe muutmine ja sinna statsionaarse turuhoone ehituse võimaldamine. «Hetkel on detailplaneering menetluses ning seepärast oleks ennatlik rääkida detailplaneeringu tulemusest või tulevasest operaatorist,» lausus Novikov.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles