Esimesena algab tänavu põhjalik teeremont Kunderi tänaval

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakorraliselt  võttis linnavalitsus teeremondi kavva hullus seisus Rävala puiestee, sest seal avab sügisel uksed suurejooneline Solarise keskus.
Erakorraliselt võttis linnavalitsus teeremondi kavva hullus seisus Rävala puiestee, sest seal avab sügisel uksed suurejooneline Solarise keskus. Foto: Raigo Pajula

Tallinna plaanitav lisaeelarve võib osa auklike teede ja tänavate uuendamise edasi lükata. Hea üllatusena tahab linn aga plaaniväliselt korda teha hullus seisus oleva Rävala puiestee.




Üks põhjus, miks Rävala puiestee asfalteerimine plaani võeti, on see, et oktoobris avab külastajatele uksed endise «Karla katedraali» asemele kerkinud uhke Solarise-nimeline kultuuri- ja vabaajakeskus, mida juhib keskerakondlasest Peeter Rebane. «Sinna hakkab edaspidi palju autosid sõitma ja juba seetõttu tuleb Rävala puiestee korda teha,» ütles abilinnapea Deniss Boroditš.

Boroditš lisas samas, et riigihanget selle teelõigu korrastamiseks ei ole veel tehtud.
Esimesena algab aga tänavu põhjalik remont ühel Tallinna kesklinna jubedamal tänaval – Kunderi tänaval. Seal on riigihange lõppenud ning ka ehitusaegne liikluskorralduse skeem transpordiametis kooskõlastamisel. Seega ei ole teetööde alustamisele enam ühtegi takistust.

Teetööd odavnevad


Tallinna finantsdirektor Katrin Kendra kinnitas, et kuni kümneprotsendilisest negatiivsest lisaeelarvest lähtudes saab investeeringute osas kärpeid teha eelkõige seal, kus hanked on juba tehtud.

Enamiku ehituste juures on selgunud, et need kujunevad odavamaks, kui linnavalitsus mullu sügisel ette nägi.

Kendra sõnul jäävad kõigele vaatamata mõned tee-ehituse ja -remonditööd tänavu paratamatult tegemata. Konkreetselt ei soovinud ta ühtegi neist nimetada, sest lisaeelarve vastuvõtmisega linnavalitsus ei kiirusta ja ootab ära, mida otsustab kokkuhoiuvõimalusi otsiv vabariigi valitsus. Tõenäoliselt jõuab kärbitud lisaeelarve linnavolikokku alles mai lõpus.

Kendra lisas, et mõned tee-ehitused on saanud välisrahastamise võimaluse, mistõttu jääb linna finantseerimine minimaalseks. Mõne ehituse algus lükkub paari aasta võrra edasi.

«Põhjaväila ning Russalka eritasandilise ristmiku rajamine lükkub paratamatult edasi, sest ei ole ju mõeldav, et linn ehitab üheaegselt nii Ülemiste liiklussõlme kui Russalkat,» kinnitas Kendra. «Neid asju tuleb teha järgemööda ja praegu panustab Tallinn Ülemistele, kus käivad projekteerimistööd ning kus on vaja ka maid välja osta.»

Enamik saab tehtud

Deniss Boroditš tõdes, et praeguseks on riigihanked avatud juba päris mitme tänava remondiks, nimetades Lasnamäel asuvaid Läänemere teed, Vormsi, Kivila, Mahtra ja Pae tänavat.

Põhja-Tallinnas on hange lõppenud Kopli ja Pelguranna tänava uuendamiseks, Haaberstis aga Pikaliiva ning Mustamäel Ehitajate tee remondiks.

Neljapäeval avatakse ümbrikud, et valida ehitaja, kes hakkab tegema Pärnu maantee Laane ja Hiiu tänava vahelise lõigu kapitaalremonti. Eelmisel aastal sai Pärnu maantee täiesti uue kuue Kadaka puiestee ja Laane tänava vahel.

Esialgu ei ole linnavalitsus riigihanget veel korraldanud Lasnamäel asuvate Pallasti ja Kärberi tänava remontimiseks. Ka Koskla tänav ning Nõmme tee Tammsaare tee poolne ots ootab oma saatust.

«Võib siiski öelda, et enamiku plaani pandud teeremontidest teeme ka ära, vaid mõni üksik jääb välja,» kinnitas abilinnapea Boroditš.

Boroditš lisas, et remonditööde mahtu vähendab seegi, et riik vähendas Tallinnale eraldatavat raha umbes poole ehk 22 miljoni krooni võrra. Selle rahaga oleks tema sõnul saanud korda teha vähemalt ühe tänava.

Esialgses eelarves oli tänavuseks teede ja tänavate ehitamiseks ning remontimiseks ette nähtud ligi 366 miljonit krooni.

Suuremad teetööd
•    Kunderi tänav
•    Weitzenbergi tänav
•    Läänemere tee
•    Vormsi tänav
•    Pae tänav
•    Kivila tänav
•    Mahtra tänav
•    Kärberi tänav 
•    Pallasti tänav
•    Nõmme tee
•    Ehitajate tee
•    Pikaliiva tänav
•    Pärnu mnt
•    Viljandi mnt
•    Kopli tänav
•    Pelguranna tänav
•    Jahu tänav
Allikas: Tallinna linnavalitsus

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles