Ühiskaardid hakkavad otsa lõppema, uus partii tuleb jaanuari lõpus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Osas Tallinna kesklinna müügikohtades on transpordi ühiskaardid juba otsas ning enne kuu lõppu pole neil lootustki uut kogust müüki anda, sest neid pole enam ka Ühendatud Piletite laos.

Tallinna kaubamaja kõrval asuvate R-kioskite müüjad laiutasid täna hommikul tühje käsi inimestele, kes soovisid ühiskaarti osta. «Kõik need 100 kaarti, mis meile saabusid, müüsin läbi. Just täna saabus kirjalikult info, et enne 21. jaanuari ei saagi uusi kaarte, sest ka Ühendatud Piletite laos on otsas,» rääkis müüja.  

Ühiskaardid olid otsas Kaubamaja tänava mõlemas R-kioskis, kõigis Viru keskuse R-kioskites ning Viru trammipeatuse juures olevas kioskis. Igal pool ütlesid müüjad ühte ja sama: kaardid said eile otsa uusi pole enne 21. jaanuari loota.

Viimased kaardid olid veel müügil vaid Kaubamaja jalakäijate tunnelis asuvas R-kioskis. Aga sealgi ütles müüja, et järel on vaid mõned üksikud kaardid. Kusjuures ühiskaartidele oli kehtestatud müügipiirang - kuni kolm kaarti ühe inimese kohta.

Eesti Posti kommunikatsioonijuht Inge Suder ütles, et Tallinnas on kõikides postkontorites piisav hulk kaarte veel müügil ning varustusega probleeme ei paista. Postimajas tegutsevas postkontoris ootas reede hommikupoolikul ühiskaardi ostmise võimalust üle paarikümne inimese. Järjekord liikus aeglaselt, sest suurem osa ostjaid soovis kaardi sealsamas ka isikustada.

Ühendatud Piletite ASi juht Kristjan Konks ütles Postimehele, et tõepoolest on kohti, kus kaardid on otsas. Nende laos on praegu järel veel viimased 5000 kaarti, mille ettevõte püüab täna laiali jagada kohtadesse, kus need on otsa saanud. «Tõrkeid on, aga näiteks Eesti Postis on kõige parem seis, neil on saada igal pool. Kõige kehvem olukord on R-kioskites,» tõdes Konks.

AS R-Kioski müügijuht Mauri Kristjan Dorbek ütles, et tõepoolest on ühiskaardid praeguse seisuga otsas kõigist kesklinna R-kioskitest, üksikuid võib veel leida äärelinna kioskitest. «Täna hommikul näitas meie laoseis 6000 kaarti, mis on tegelikult ühe päeva müügimaht ja seega praeguseks juba suures osas läbi müüdud,» sõnas ta.

Ühendatud Piletite antavatest kaartidest  3000 viiakse Dorbeki sõnul otse südalinna olulisematesse kioskitesse ning ülejäänud 2000 jaotatakse teiste kesklinna kioskite vahel. «Seega loodetavasti on homme kaarte võimalik taas osta ka kesklinnast. Kauaks neid aga jätkub, on hetkel raske prognoosida.»

Uus partii tuleb Hiinast

Kristjan Konks selgitas, et ühiskaartide tellimisel lähtuti sellest, et varem oli Tallinnas 100 000 ID-pileti omanikku, sellest kolm korda suurem kogus telliti rohelisi ühiskaarte. «Tellisime 300 000 ühiskaarti, millest täna hommikuse seisuga on müüdud 215 000. Edasimüügivõrgus on müügiootel veel 85 000 kaarti.»  

«Meil on juba detsembris tellitud uus partii, 150 000 kaarti, mis Hiinast stardib 15. jaanuaril, nii et 20. jaanuari kanti saab neid müügipunktidesse laiali jagama hakata,» lausus ta.

«Siis saab kokku kaarte rohkem, kui Tallinnas elanikke,» sõnas Konks. Tänase seisuga on Tallinnas elanikke 420 179.

Samas ei vaja kaarti vaid Tallinna elanikud, vaid ka mujalt Eestist tulnud, kes pealinnas ühistransporti kasutavad.

«See on ikkagi ühekordne ost ja näha on, et enamikul inimestest on kaart juba olemas. Nii suur müük ei saa enam järjest kesta. Inimesed jätsid ostu küll viimaseks hetkeks, seda oli näha, sest jõulude ja uue aasta vahel oli näha pisut aktiivsemat ostmist, aga kõige enam – 20 000 kaarti – osteti  2. jaanuaril, eile juba vaid 14 000 kaarti,» selgitas Konks.

Lisaks saavad tudengid kasutada sõiduks ISIC-kaarti ning kooliõpilased e-õpilaspiletit. Selliste kaartide omanikke on kokku umbes 35 000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles