Tallinna rannavalve alustab tööd 15. mail

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannavalve.
Rannavalve. Foto: Priit Mürk

Täna alustasid väljaõpet G4S Rannavalve tulevased vetelpäästjad, kes suvel koos staažikamate kolleegidega Tallinna avalikes supelrandades tööle asuvad - kokku on pealinna randades ametis 40 rannavalve töötajat.


«Igal aastal koolitame meie staažikale nii-öelda raudvarale ka järelkasvu. Sel aastal kandideeris rannavalve vabadele kohtadele 221 inimest, koolitusele valisime neist 24. Kursuste läbimise järel otsustame, kui paljud neist noore rannavalvurina suvel teenistusse asuvad,» ütles G4S Rannavalve projektijuht Henry Seemel.

 

Nädalase baaskoolituse jooksul läbivad tulevased rannavalvurid nii teoreetilised kui praktilised päästekursused, kus õpetatakse kannatanu pääste- ja transpordivõtteid, otsinguid maal ja merel, harjutatakse tööd päästepaadis jmt. Lisaks läbivad tulevased rannavalvurid suhtlemispsühholoogia ja esmaabi kursuse ning panevad end proovile üldfüüsilisel koormustestil.

 

G4Si Rannavalve alustab Tallinna Pirita, Stroomi, Kakumäe, Pikakari ja Harku järve rannas tööd 15. mail.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles