Tallinna purskkaevud hakkavad järgemööda tööle

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purskkaev kino Kosmos ees.
Purskkaev kino Kosmos ees. Foto: Peeter Langovits.

Kadrioru pargi töömehed on tänaseks käivitanud purskkaevud Kanuti aias, Nõmme ema, Viru poisi, Metskitse kaskaadi ja purskkaevud Snelli tiigis.


Kevadised hooldus- ja remonditööd jätkuvad kõikide Tallinna purskkaevude juures, teatas Raepress. Tänavu pakuvad vee-ja valgusmänge purskkaevud Kadrioru Luigetiigil, Kadrioru Lilleaias, Apollo platsil, Kadrioru Kivisilla kolmnurgas, Politseiaia pargis, kino «Kosmose» ees, Kopli pargis, «Naine vaagnaga» Tornide väljakul, Parditiigi purskkaev Mustamäel, Õismäe tiigi purskkaev, Ravila ja Falgi pargi purskkaevud ning Harju tänava purskkaevud.

Praegu on Tallinnas 32 purskkaevu, kuid abilinnapea Deniss Boroditši sõnul lisandub ka tänavu linna uusi purskkaevusid. «Kino «Sõprus» juurde ehitatakse praegu purskkaevu, mille kavandamise lähtealuseks oli kinohoone projekteerinud arhitekti Peeter Taevase idee kujundada kino ette purskkaevuga skväär,» ütles Boroditš.

Ta lisas, et Kalamaja kalmistuparki on kavandatud kaks uut purskkaevu, millest üks imiteerib vikerkaart kui elutee sümbolit ja uus purskkaev tuleb ka Nõmme turu territooriumile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles