Videod: tuhanded aastavahetuse vene turistid saabusid Tallinna

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLNPM2:TURISTID, RONGILIIKLUS, MOSKVA RONG, GO RAIL :TALLINN, EESTI,30DEC12
Täna hommikul saabus Moskvast täpselt sõiduplaani järgi 8.05. Moskvast suurendatud vagunite arvuga reisirong - 17 vagunit. Tõi kohale palju turiste, kes veedavad aastavahetuse Eestis. Pildil rongi saabumine
pl/FOTO PEETER LANGOVITS/ POSTIMEES
TLNPM2:TURISTID, RONGILIIKLUS, MOSKVA RONG, GO RAIL :TALLINN, EESTI,30DEC12 Täna hommikul saabus Moskvast täpselt sõiduplaani järgi 8.05. Moskvast suurendatud vagunite arvuga reisirong - 17 vagunit. Tõi kohale palju turiste, kes veedavad aastavahetuse Eestis. Pildil rongi saabumine pl/FOTO PEETER LANGOVITS/ POSTIMEES Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Täna varahommikul jõudis Moskvast Balti jaama esimene tavapärasest pikem ehk 17 vaguniga rongikoosseis, millega saabusid Eestisse aastavahetust tähistama tulnud vene turistid.

Turistid olid Eestisse saabudes väga positiivselt meelestatud ning paljud neist satuvad siia esmakordselt.

Kokku saabub rongidega aastavahetuse paiku Venemaalt Eestisse ligi 7000 turisti, kelle teenindamiseks on käiku pandud erirongid. Arvestuste kohaselt peaks neile lisanduma veel 9000 bussidega saabuvat vene turisti.

Suurenenud reisihuvi teenindamiseks pani Go Rail käiku pikendatud rongikoosseisud ning valmistub vastu võtma erironge. Kui täna varahommikul saabus Balti jaama 17-vaguniline, siis 31. detsembril on oodata veel 14-vagunilist rongikoosseisu. Tavapäevadel sõidavad Moskva rongid 7-8 vaguniga. Ka Peterburi rong sõidab tipp-päevadel välja maksimumkoosseisuga.

Kibedam periood kestab Go Raili hinnangul detsembri paarist viimasest nädalast kuni jaanuari keskpaigani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles