Tasuta ühistransport kasvatas hüppeliselt Tallinna elanikuks registreerimist

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna ühistranspordi uus identiteet sai avaliku sektori kategoorias Euroopa Design Managementi peaauhinna.
Tallinna ühistranspordi uus identiteet sai avaliku sektori kategoorias Euroopa Design Managementi peaauhinna. Foto: Toomas Huik

Seoses uuest aastast pealinna elanikele ühistranspordi priiks muutumisega on viimastel nädalatel hüppeliselt  kasvanud tallinlaseks registreerimine.

Seetõttu otsustati linnapea Edgar Savisaare juures toimunud nõupidamisel, et elanikuks saab end registreerida veel ka aasta viimasel päeval, esmaspäeval kella 8.15 kuni 16ni linnavalitsuse infosaalis ja linnaosade valitsuste teenindussaalides.

26. detsembri seisuga elab rahvastikuregistri andmetel Tallinnas 419 507 inimest, võrreldes 1. novembriga on linnakodanike arv kasvanud 1400 inimese võrra.

Abilinnapea Taavi Aasa hinnangul on inimeste teadvusse nüüd tõeliselt jõudnud, et tasuta sõidu ühistranspordis tagab ametlik elukoht Tallinnas. Kõik rahvastikuregistris Tallinna elanikuna arvel olevad inimesed saavad järgmise aasta algusest Tallinna ühtse piletisüsteemi ühistranspordis tasuta sõita.

«See on paljudele reaalselt Tallinnas elavatele, kuid rahvastikuregistris mingil põhjusel ikkagi mujal asuva elukohaga arvel olevatele inimestele kindlasti veel üks täiendav põhjus, miks oma tegelik elukoht ametlikult registreerida ehk oma elukohaandmed tegelikkusega vastavusse viia,» ütles Aas.

Ühistransporti kasutav pere võib uuest aastast säästa iga kuu umbes poolsada eurot.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles