Ühiskaart on mõistlik soetada veel sel aastal

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Validaator, mille ees peab ühiskaarti viibutama.
Validaator, mille ees peab ühiskaarti viibutama. Foto: Laura Oks

Tallinlased, kes tahavad alates järgmise aasta 1. jaanuarist linna ühissõidukites tasuta sõita, võiksid juba käesoleva aasta viimastel järelejäänud päevadel endale ühiskaardi soetada ning selle isikustada.

Tasuta sõidu õiguse linna ühistranspordis annab tallinlastele ainult isikustatud ühiskaart, mis maksab kaks eurot. Müügipunktides on võimalik kaarti isikustada täiendavalt ühe euro eest, kuid internetis saab seda teha tasuta. Ühissõidukisse sisenedes on vaja kaart kindlasti registreerida, seda validaatori juures viibutades.

Ühiskaarte müüakse Eesti Posti kontorites, Selveris, Stockmannis, Maximas, Autogrillis ja R-kioskites. Tallinna transpordiameti juhataja Andres Harjo kinnitas, et ühiskaarte saab soetada ka linnavalitsuse teenindussaalis Vabaduse väljakul.

Harjo mainis, et ühiskaartide müügipunktid on saanud päris korraliku koormuse.

Lennukiga Tallinna saabuvatel inimestel on võimalik roheline kaart osta näiteks lennujaamas asuvast Eesti Posti kontorist, Balti jaamas asub aga R-kiosk, mis samuti ühiskaarte müüb.

Linnaosavalitsuste sotsiaalhoolekande osakonnad väljastavad aga tasuta kaarte kõigile neile isikutele, kellel on selleks õigus, näiteks 65-aastastele ja vanematele Eesti kodanikele. Tasuta sõidu õigus on ka kõigil kuni 19-aastastel (kaasa arvatud), kes on rahvastikuregistri järgi Eesti kodanikud.

Alates 1. jaanuarist 2013 lõpeb paberkandjatel sõidutalongide, tunnipiletite ja perioodikaartide kasutamine ning bussidest, trammidest ja trollidest monteeritakse maha nii mehaanilised kui elektroonilised piletimärgistid. Koos e-pileti süsteemiga jääb aga kuni 31. märtsini 2013 kehtima ID-pileti süsteem.

Paberkandjal 30 päeva kaartide müük lõppes juba tänavu 1. detsembrist, kuid ülejäänud paberil piletitooteid – üksikpileteid, 1-, 3- ja 5-päeva pileteid ning talongiraamatuid müüakse kuni tänavu 31. detsembrini. Kõik paberil talongid kehtivad kuni 31. detsembrini 2012.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles