Lasnamäele kavandatakse uut tööstuskvartalit

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe tühermaa.
Lasnamäe tühermaa. Foto: Andres Haabu

Tallinna linnavalitsus kehtestas Betooni tänav 18 kinnistu detailplaneeringu, mis võimaldab rajada 9,23 hektari suurusele maa-alale kokku kuni 14 tootmis- ja ärihoonet.

Detailplaneering võimaldab rajada alale kaks ühekorruselist tootmishoonet, kuus kuni 5-korruselist tootmishoonet ja kuus kuni 5-korruselist tootmis- või äri- ja tootmishoonet. Planeeringuala asub Lasnamäe linnaosas Sõjamäe tööstusrajoonis. Betooni tänav18 kinnistu omanik on OÜ Betooni Kinnisvara.

Betooni tänav 18 kinnistul paiknevad autoteenindus, kunagise eksperimentaaltehase Ehitusdetail hooned ning mõned pooleliolevad ehitised, aktsiaseltsile Eesti Gaas kuuluv katlamaja ning Eesti Energia aktsiaseltsile kuuluv alajaam.

Planeeritud maa-ala kontaktvööndi maakasutuses domineerib tootmis- ja ärimaa. Kehtivates detailplaneeringutes kavandatud hoonestus lubab piirkonda ehitada 1- kuni 5-korruselisi hooneid.
Planeeritud kinnistu paikneb ühistranspordi suhtes soodsas asukohas, lähimad bussipeatused jäävad ligikaudu 150 meetri kaugusele Betooni tänava äärde. Ühissõidukite peatuste lähedus on oluline, kuna detailplaneeringu elluviimisel lisandub piirkonda uusi töökohti.

Planeeringulahenduse järgi kavatsetakse rajada linna piirimail paiknevasse perspektiivsesse äri- ja tootmispiirkonda kaasaegne äri- ja tootmiskvartal. Planeeringus on olemasolevate amortiseerunud tootmishoonete asemele kavandatud uued, kaasaegsed äri- ja tootmishooned, mis moodustavad tervikliku kvartali.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles OÜ Universal Industries. Betooni 18 kinnistu detailplaneeringu koostas Linnaruumi OÜ.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles