Mupo hoiatab ohtlike jääpurikate eest

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ohtlikud jääpurikad.
Ohtlikud jääpurikad. Foto: Sille Annuk

Seoses muutuvate ilmaoludega tuletab Tallinna munitsipaalpolitsei amet (mupo) kõigile kinnistuomanikele meelde, et vastavalt linna heakorraeeskirjale on kinnistu ja ehitise omaniku kohustus kõrvaldada talvisel ajal ehitiselt lumi ning jääpurikad. Samuti on omanik kohustatud tegema heakorratöid kinnistuga või ehitisega külgneval alal.

Jalgsi liiklejatel palub mupo olla ettevaatlik, sest lisaks libedatele kõnni- ja sõiduteedele tuleb jälgida ka katusekarniise ja -servi, kus võivad varitseda ohtlikud jääpurikad või lahtine lumi, mis sooja ilmaga  muutub raskeks ning kujutab endast suurenenud ohtu. Majaomanikku ei vabanda välja ohtlikust kohast informeerimisel käepäraste takistuste seadmine kõnniteele või lindiga piiramine. Ohtlikest jääpurikatest palutakse teada anda munitsipaalpolitsei lühinumbril 14410 või meiliaadressil valijuht@tallinnlv.ee. Mupo korrapidaja võtab teateid vastu ööpäevaringselt.

Linna heakorraeeskirja §5 lg 1 p 9 ütleb, et kinnistu ja ehitise omanikud on kohustatud kõrvaldama ehitiselt lume, jääpurikad, varisemisohtlikud kivid, plaadid jms ning tagama ohu korral ja ohu kõrvaldamise tööde ajal tänaval ja kõnniteel ohutu liiklemise, piirates ohuala ajutise piirdeaiaga ning paigaldades nähtavale kohale infotahvli, millele on märgitud ohu liik, ohu likvideerimise eest vastutava isiku nimi ja telefon, töö algus- ja lõpptähtaeg. Piirdeaed paigaldatakse viisil, mis tagab selle püsivuse. Piirdeaia ja infotahvli paigaldamine ei vabasta käesolevas sättes nimetatud ohu kõrvaldamise kohustusest. Ohu kõrvaldamise töö tehakse avariitööna, teatades sellest linna infotelefonile 1345. Pärast töö lõpetamist peab heakorrastama ümbruse.

Füüsilise isiku puhul  ulatuvad trahvisummad vahemikku kuni 200 trahviühikut, juriidilise  isiku puhul on trahvisumma 1300 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles