Sepp: trollibussid ei kao Tallinnast kuhugi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Linnatranspordi ASi juhatuse liige Toomas Sepp.
Tallinna Linnatranspordi ASi juhatuse liige Toomas Sepp. Foto: Peeter Langovits

Kuigi 1. detsembrist suleti trolliliin nr 2 ning viiendik Tallinna trollidest tuleb lähiajal maha kanda, kinnitab Tallinna Linnatranspordi AS juhatuse liige Toomas Sepp, et trollibussid ei kao Tallinnast kuhugi.


«Viimasel ajal levitatud kuulujutud Tallinna trolliliikluse väljasuremisest on absoluutselt põhjendamatud. Meil on pargis 99 trollibussi ja nendest ligi kolmandik, 28 roostevabast terasest kerega trollibussi, on soetatud aastatel 2007- 2010,» rääkis Sepp.

«Tõsi on ka see, et 43 trolli on vanemad kui 20 aastat, kuid reisijate vedamisega saame me hakkama ja ka võimalike rikete puhul on meil asendustrollid olemas. Lisaks iga päev liinidel sõitvale 70 trollibussile on meil pidevalt valmis kümme trollibussi, mida saame liinile saata siis kui juhtub mingi avarii. Juhul kui on suurem kontaktliini rike, asendatakse trollid bussidega ja sõitjad saavad veetud,» lisas ta.

Sepa sõnul peab vastloodud Tallinna Linnatranspordi ASi juhatus võtma vastu otsused, kuidas lähiaastatel edasi minna ja kuidas Tallinna ühissõidukite veeremi, sealhulgas ka elektritarnspordi soetamiseks ettenähtud vahendeid jagada.

«Selge, et elektritranspordi veerem ja infrastruktuur on tunduvalt kallimad kui bussiliikluse edendamine ning elektritranspordi arendamine saab toimuda ainult riigipoolse toetusega. Ka siin tuleb loota, et terve mõistus võidab poliitilised intriigid ja et võetakse vastu kodanike vajadusi arvestavad otsused,» lausus Sepp.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles