Vene Kultuurikeskuses näeb lillefestivali ideekavandeid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abilinnapea Deniss Boroditši ja Kadrioru Pargi juhataja Ain Järve sõnul saab lillefestival olema suurejooneline.
Abilinnapea Deniss Boroditši ja Kadrioru Pargi juhataja Ain Järve sõnul saab lillefestival olema suurejooneline. Foto: Uwe Gnadenteich

Vene Kultuurikeskuse esimese korruse jalutusgaleriis on avatud Tallinna rahvusvahelisele lillefestivalile laekunud ideekavandite näitus.


Tallinna Lillevestivali nime kandev rahvusvaheline aiakunstifestival peetakse 3. juunist kuni 6. oktoobrini Tornide väljaku pargis. «Me tahame festivalist kujundada traditsiooni, mis ühendab aiandus- ja lillehuvilisi nii Eestist kui ka väljastpoolt,» ütles abilinnapea Deniss Boroditš näituse avamisel.

«Minult on viimasel ajal paljud küsitud: miks korraldab linn lillefestivali ajal, kui riigis on majanduskriis ja raha võiks mõnda olulisemasse kohta suunata. Meie seisukoht on, et vaatamata raskele ajale või just selle tõttu peame pakkuma inimestele positiivseid emotsioone. Minu meelest lilledest tulevadki need positiivsed ja head emotsioonid, mida raskel ajal eriti vaja läheb,» lausus abilinnapea.

Boroditši sõnul ei ole majanduskriisist hoolimata festivalil osalejatest puudust ning nii mõnelegi huvilisele on korraldajad olnud sunnitud ära ütlema. Linnavalitsuse ja Kadrioru Pargi koostöös korraldataval festivalil osalevad 27 ettevõtet Eestist ja kuus välismaalt. Välisosalejad on pärit Helsingist, Moskvast, Malmöst, Skopjest, Gentist ja Kiievist.

Kadrioru Pargi juhataja Ain Järve sõnul tekib suveks Tornide väljakule üle 30 ilu- ja tarbeaia. Praegu märgitakse Tornide väljakul maha ekspositsioonide piire ning festival algab 3. juunil.

Sügiseni kestva festivali jooksul toimub hulk erinevaid teemapäevi ning kogu festivali vältel saavad aiandushuvilised jälgida taimede arengut Tornide väljakule loodud ilu- ja tarbeaedades.

Festivalil osalejate esitatud aedade kavanditega saab Vene Kultuurikeskuses tutvuda aprilli lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles