Laupäeval toimub Harjumaal kulupõletajate tabamiseks reid

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kulupõlengu kustutamine.
Kulupõlengu kustutamine. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Päästetöötajad, munitsipaalpolitsei ja keskkonnainspektorid korraldavad laupäeval Harjumaal kulupõletamise keelust üleastujate tabamiseks reidi.


Põhja-Eesti päästekeskuse, Keskkonnainspektsiooni põhja regiooni ja Tallinna munitsipaalpolitsei korraldataval reidil kontrollitakse kulupõletamise keelust kinnipidamist ning jälgitakse tehtud lõkkeid, et neist ei saaks algust metsa- või maastikutulekahju.

Reidi eesmärgiks on hinnata tuleohutusnõuetele mitte vastavate lõkete sagedust Harjumaal ja inimeste teadlikkust nendest tekkida võivatest ohtudest.

Põhja-Eesti päästekeskuse korrapidamisbüroo juhataja Marti Magnuse sõnul ei ole kontrollreidi eesmärk mitte inimeste trahvimine vaid tähelepanu juhtimine kulupõlengutele ja nendest tuleneda võivatele ohtudele.

Kulu põletamine on kogu Eestis keelatud. Keelust üleastujaid ootab kuni 18 000 krooni suurune rahatrahv, samuti tuleb neil hüvitada tekitatud kahju. Sellel aastal on Eesti eri paigus toimunud juba üle 400 metsa-maastiku tulekahju, milles on hukkunud üks ja saanud viga üks inimene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles