Kikkpoksi treener kirjutas romaani pronkssõdurist

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatu «Kaarli golem» kaas.
Raamatu «Kaarli golem» kaas. Foto: Hotpress

Tallinnast pärit kikkpoksi treener Dmitri Petrjakov kirjutas dokumentaalse romaani pronkssõdurist ning tutvustab seda järgmisel nädalal kultuuritehases Polymer.

Romaani «Kaarli golem» autori Dmitri Petrjakovi sõnul pani kaks aasta tagasi Tõnismäel toimunud sündmused liikvele terve kihi seni varjusurmas olnud veidraid legende ja müüte, mis on seotud Tõnismäega, kirikuga ja omaaegsete mälestussammaste teisaldamisega, kirjutab venekeelne Postimees.ee.

Autori kinnitusel pole romaanitegelased välja mõeldud, vaid tegelikult olemas. Ka raamatus kirjeldatud sündmused on tegelikult aset leidnud ja täpselt dateeritavad. Romaan on illustreeritud fotode ja autori joonistustega.

Kirjastus Hotpress annab «Kaarli golemi» välja eesti keeles, vene keeles see ilmunud ei ole, kuna autori sõnul pole  selleks raha leitud. Eestikeelse raamatu annab kirjastus välja oma kuludega. Raamatu tutvustus toimub järgmisel reedel kultuuritehases Polymer.

«Dmitri Petrjakov on seganud kokku kummalise sousti reaalselt aset leidnud sündmustest, maagiast, keskaegsetest müütidest, Dannebrogist, Kaali meteoriidist, erinevate kirikute ning nõukogude ja saksa natsiladviku, salateenistuste, vabamüürlaste ja salaordude huvist Tõnismäe vastu jne,» tutvustatakse raamatut Raamatukoi netipoes.

Raamatu läbivaks teljeks on pronkssõduri lugu - autor heidab õhku hüpoteesi, et pronksist soldati lahkumisse Tõnismäelt on segatud maagia.

Raamatus toodud isikud on ajaloos reaalselt elanud ja selles esinevad ajaloolised sündmused täpselt dateeritud. Raamat on illustreeritud rohkete fotode ja autori tehtud illustratsioonidega.

Kikkpoksi treener ja rahvusvahelise kategooria kohtunik Dmitri Petrjakov sündis Tallinnas ja on lõpetanud Tallinna Pedagoogilise Ülikooli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles