Uues Maailmas on laupäeval kevadkoristustalgud

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue Maailma Seltsi üritused on varemgi palju rahvast kokku toonud.
Uue Maailma Seltsi üritused on varemgi palju rahvast kokku toonud. Foto: Peeter Langovits.

Sel laupäeval, 18. aprillil algusega kell 12 toimuvad Uue Maailma Seltsi ja Kesklinna Valitsuse koostöös Tallinnas Uue Maailma asumis suured kevadkoristustalgud.


Koristustalgud algavad Uue Maailma Seltsimaja (Koidu 82) juurest. Alustatakse seltsimaja ümbruse korrastamisega, üle vaadatakse looduskaitse maja esine plats ning Kirjanike Liidu maja hoov. Seejärel liigutakse edasi Virmalise/Koidu/Kristiina/Videviku tänavate vahelisele haljasalale ja kui jaksu jätkub, siis tehakse lisaks korda Lastestaadioni ala. Jooksvalt vaadatakse üle ka muud piirkonda jäävad haljasalad.

Tallinna Kesklinna vanema Mark Jürgensoni sõnul on talgute korraldamine hea näide kodanikualgatusest ning linnaelanike huvist oma elupiirkond korras ja puhas hoida. «Talgute ja ühisürituste läbiviimine on oluline osa Uue Maailma asumi identiteedist ning tõstab esile asumiseltsi kogukonda ja rohelist mõtteviisi väärtustavat hoiakut,» ütles Jürgenson.

Kellel endal kodus rehasid ja muid vajalikke tööriistu pole, saab need seltsimaja juurest. Selleks, et selts teaks neid vajaliku koguse varuda, palutakse huvilistel end talgutele registreerida, saates e-kirja aadressile kaku@uusmaailm.ee.

Talgupäeval saab kohapealt töökindaid, kilekotte ning lehed ja muu prügi saab pärast panna selle tarbeks kohale toodud konteinerisse. Samuti saavad kõik sel päeval oma koduhoovides koristustöid tegevad asumi elanikud kokku riisutud kulu ja muu kevadprahi tuua seltsimaja juurde paigaldatud konteinerisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles