Nõmme arhitekti ametikoht jääb alles

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmmelased nõudsid ägedalt arhitekti ametikoha säilitamist, sest just linnaosa arhitekt on see, kes peab hea seisma Nõmme omapära säilimise eest.
Nõmmelased nõudsid ägedalt arhitekti ametikoha säilitamist, sest just linnaosa arhitekt on see, kes peab hea seisma Nõmme omapära säilimise eest. Foto: Mihkel Maripuu

Tänasel linnavolikogu istungil esitas linnapea Edgar Savisaar kaks muudatusettepanekut linna ametiasutuste struktuuri ja ametikohti käsitlevasse eelnõusse, üks neist oli Nõmme arhitekti ametikoha säilitamine.


Nõmme linnaosavanem Erki Korp tegi sel sügisel ettepaneku viia Nõmme arhitekti ametikoht üle linnaplaneerimise ametisse põhjendusel, et sinna viiakse üle ka miljööaladega tegelevad kultuuriväärtuste ameti ametnikud ning sel viisil saavad inimesed oma küsimustele vastu ühest kohast.

Arhitekti üleviimise vastu avaldasid ägedat protesti nii opositsioonipoliitikud kui Nõmme kodanikeühendused. Viis Nõmme seltsi alustasid Petitsioon.ee keskkonnas allkirjade kogumist Nõmme arhitekti ametikoha säilitamiseks. Tänaseks oli seal antud 107 allkirja.

Linnapea muudatusettepanek oli ootamatu, sest veel 13. detsembril kinnitas Savisaar linnavolinik Urmas Mardi arupärimisele vastates, et arhitekti ametikohta ei kaotata, vaid ta viiakse üle.

«Tänasel päeval ma tahaksin Tallinna linnavalitsust tõsiselt kiita, et suutsite säilitada Nõmme arhitekti ametikoha. See oli teil tõesti tark otsus, sest Nõmme halduskogu kõik osalenud liikmed olid selle ametikoha kaotamise vastu,» ütles linnavolinik ja Nõmme halduskogu esimees Matti Martinson.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles