Öine Vahtkond jätab Hirvepargis piketi ära

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Öine vahtkond.
Öine vahtkond. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Aprillirahutuste aastapäevaks, 26. aprilliks kaks piketti registreerinud Kremli-meelne rühmitus Öine Vahtkond otsustas Hirvepargis toimuma pidanud meeleavalduse ära jätta.


Öise Vahtkonna liige Larissa Neštšadimova ütles BNSile, et kuna Hirvepargi puhul on tegemist eestlaste jaoks püha kohaga, otsustas rühmitus seal piketti mitte korraldada.


Neštšadimova põhjendas piketi registreerimist Hirveparki sooviga näha, kas seda neile lubatakse.

«Eelmisel aastal meile seal piketi korraldamiseks luba ei antud. Nüüd me saime loa, mis näitab, et Eesti on demokraatlik riik,» lausus ta.

Tõnismäel pronkssõduri monumendi endises asupaigas 26. aprilli õhtuks registreeritud pikett toimub.
Öine Vahtkond registreeris kaks piketti Tallinna linnakantseleis juba jaanuari lõpus.

Öise Vahtkonna liige Sergei Tšaulin registreeris 26. aprilliks kella 12-14.30 meeleavalduse Hirvepargis, märkides selle teemaks demokraatlike väärtuste säilitamise nüüdisaegses Eestis.

Rühmituse teine liige Sergei Tõdjakov registreeris meeleavalduse 26. aprilliks kella 16-18 Tõnismäel rahvusraamatukogu vastas, kus asus pronkssõduri monument. Samas kohas said 26. aprillil 2007 alguse massirahutused. Ka selle piketi teemaks on märgitud demokraatlike väärtuste säilitamine nüüdisaegses Eestis.

Rühmitus tähistas aprillirahutuste aastapäeva pikettidega ka mullu 26. ja 27. aprillil. Siis toimusid piketid Tallinnas Musumäel, Lasnamäe turul, Kanutiaia pargis ja Linnahalli juures.

Tallinnas Tõnismäel asunud matmispaigas alanud kaevetööde ettevalmistused vallandasid 26. aprillil 2007 massirahutused, millega kaasnesid rüüstamised, purustamised, süütamised ning vastuhakud võimuesindajatele. Rahutused kestsid Tallinnas ja Ida-Virumaal 28. aprillini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles