Tallinn ei hakka kohtutäituritelt kortereid ostma

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtutäiturid on hädas võlgnike korterite müümisega.
Kohtutäiturid on hädas võlgnike korterite müümisega. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Tallinna linnavalitsus ei kavatse Riia kolleegide eeskujul kohtutäiturite poolt müügile pandud kortereid odava raha eest kokku ostma hakata.


Riia linnavalitsus valmistab ette otsust, mille kohaselt hakkab linn kokku ostma kortereid, mida kohtutäiturid pole suutnud enampakkumistel maha müüa, kirjutas Biznes & Baltija.


Linn loodab korterid kätte saada hinnaga alla 500 lati (ca 11 000 Eesti krooni) ruutmeetri eest ning kasutada neid korterijärjekorra lühendamiseks.

Tallinna elamumajanduse küsimusi kureeriva abilinnapea Eha Võrgu sõnul ei kavatse Tallinna linnavalitsus seda teed minna. «Tallinna linnal ei ole plaanis asuda pangavõlgnike kortereid üles ostma. Üheks põhjuseks on kindlasti see, et põhimõtteline suund on jätta linna omandisse vaid tervikmajad ning erastatud korteritega elamus asuvad linnale kuuluvad üksikkorterid võõrandada, kuivõrd nende haldamine on ülemäära ressursse raiskav ettevõtmine. Lisaks ei ole vastavaid eelarvelisi vahendeid 2009 aastaks ette nähtud,» ütles Võrk Postimees.ee'le.

Lätlaste plaanile Tallinna linnaametnikud hinnangut anda ei soovi. Linna avalike suhete teenistuse toimetaja Toomas Pirni sõnul on selle kohta liiga vähe infot, et midagi arvata. «Me ei tea ju isegi seda, kas müügile pandud korterites elavad inimesed sees või mitte. Linnal poleks ju mõtet osta abivajajatele jagamiseks kortereid, kus teised hädalised sees elavad,» tõi ta ühe näite.

Ta lisas, et Tallinnal on hästi läbi mõeldud ja hoolikalt välja töötatud elamupoliitika, millesse kergekäeliselt muudatusi tegema ei hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles