Mupo: uuest aastast ei saa me enam valesti parkijatele helistada

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munitsipaalpolitsei auto.
Munitsipaalpolitsei auto. Foto: Toomas Huik

Tallinna munitsipaalpolitsei palub autoomanikel täiendada oma andmeid rahvastikuregistris, sest muidu pole ametil võimalik valesti parkijatega kontakti saada.

Mupo annab teada, et kuna MTÜ Eesti Liikluskindlustuse Fond (LKF) sulgeb nende jaoks oma andmebaasi, ei saa munitsiaalpolitsei edaspidi valesti pargitud autode omanikke rikkumisest telefoni teel eelnevalt hoiatada.

Muutunud seadusandlus lubab mupol edaspidi kasutada vaid rahvastikuregistris olevaid andmeid. Kuna seal on inimeste kontakttelefone tunduvalt vähem kui seni kasutusel olnud andmebaasis, tähendab see Tallinnas valesti parkivatele autoomanikele, et  mupol puudub operatiivne võimalus autoomanikku eelnevalt hoiatada ja seega alustatakse kohe väärteomenetlust, suuremate rikkumiste puhul aga sõiduki teisaldamist. Hoiatustrahvi suurus on 20 eurot ja menetlustrahvi suurus 64 eurot.

Seoses sellega soovitab mupo autoomanikel oma kontaktandmed (eelkõige mobiiltelefoninumber) rahvastikuregistrile edastada. Andmeid saab lisada portaalis www.eesti.ee ja Tallinna linnaosavalitsuste teenindussaalides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles