Linnavalitsus maksab Rocca al Mare koolile üle poole miljoni euro pearaha

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rocca al Mare kool.
Rocca al Mare kool. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnavalitsus eraldas oma tänase korraldusega reservfondist haridusametile 570 674 eurot Rocca al Mare Kooli aktsiaseltsi tegevuskulude katmiseks.

Halduskohus kohustas juba tänavu augustis linnavalitsust osalema Rocca al Mare kooli kui eraüldhariduskooli tegevuskulude katmises proportsionaalselt selles koolis õppivate õpilaste arvuga, kelle rahvastikuregistri järgne elukoht asub Tallinna linna haldusterritooriumil.

Samasuguse kohtuasja linnavalitsuse vastu on juba varem võitnud haridus- ja kultuuriselts Läte, mis tegeleb Waldorfi kooli pidamisega. Kuna riigikohus ei võtnud linnavalitsuse kassatsioonkaebust menetlusse, siis jõustus alama astme kohtuotsus, millega kohustati Tallinna linna osalema MTÜ Haridus- ja Kultuuriselts Läte peetava eraüldhariduskooli tegevuskulude katmises proportsionaalselt selles koolis õppivate õpilaste arvuga, kelle rahvastikuregistri järgne elukoht asub Tallinna linna haldusterritooriumil.

Arvestades selle kohtuasja tulemust ei näinud linn Rocca al Mare kooliga kohtuvaidluse jätkamisel mõtet ning otsustas ka Rocca al Mare kooli esitatud arved tasuda. Kooli enam kui 700 õpilasest umbes 500 on Tallinna elanikud.

Tallinn on siiani keeldunud erakoolidele õpilase pearaha maksmast, väites, et selleks pole eelarves raha eraldatud. Selline kohustus tekkis omavalitsustele põhikooli- ja gümnaasiumiseadusega mullu 1. septembrist, kuid Tallinn vaidlustas selle kohtus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles