Ristmikukaamerad veel ei tööta

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksopargi ristmik.
Taksopargi ristmik. Foto: Mihkrel Maripuu

Kristiine ehk niinimetatud taksopargi ristmikule on juba ammu paigaldatud ristmikukaamerad, mis pidevalt plingivad, kuid sealt lähtuv info ei jõua siiiani mitte kuhugi.

Ristmikukaameraid haldava ja hooldava firma Alarmtec esindaja Priit Orasson ütles Postimehele, et Kristiine keskuse juures ristmikul käib jätkuvalt kaamerate testimine ning mingid andmed politseisse ei jõua.

Tallinna transpordiameti arenguosakonna projektijuht Tiit Laiksoo ütles, et kaamerate testimine käib edasi ning politseisüsteemiga ühendamisest teavitatakse inimesi kindlasti eelnevalt.

Orasson mainis, et ristmikukaamerate testimine jätkub, kuid kogu süsteemi käimapanek sõltub politseist, kui neil on tarkvara poolelt valmidus olemas.

Politsei ja piirivalveameti (PPA) korrakaitsepolitsei liiklusbüroo juht Alo Kirsimäe on Postimehel öelnud, et taksopargi ristmikul arendatav süsteem on täielikult automatiseeritud. Kaamerad teevad ainult pildi, kuid selleks, et rikkujale trahv määrata, on vaja teha mitmeid olemasolevate süsteemide arendusi, millega praegu ka tegeldakse.

Kirsimäe sõnul peaks aasta lõpuks valmima tehniline lahendus, kuid see on kogu arendustöö esimene etapp. Sellele järgneb seadistamine, häälestamine, testimine ja vigade parandus. Töötava tehnilise lahendusega võidakse üldsuse ette tulla ehk järgmise aasta esimeses pooles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles