Haldusfirma võlad jätsid Rae valla elamupiirkonna veeta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruusmäe elanikel ei ole mõtet kraaninuppe keerata - vett voolama niikuinii ei hakka.
Ruusmäe elanikel ei ole mõtet kraaninuppe keerata - vett voolama niikuinii ei hakka. Foto: Tõnu Talivee / SL Õhtuleht.

Veefirma Elveso lülitas täna Rae valla Andrekse piirkonna majades neljaks tunniks veekraanid kinni, sest piirkonna haldusfirmal oli ettevõtte ees võlgnevus ligi 100 000 krooni.

Pärast mitmeid hoiatusi lülitas veefirma täna kraanid kinni, jättes ligi 100 pere elamised ilma veeta. Veevarustus taastati pärast seda, kui haldusfirma PG Haldus tasus poole võlast.

Rae vallavanem Raivo Uukkivi ütles, et vallal pole paraku midagi teha, sest tegu on kahe äriühingu vahelise vaidlusega. «Elvesol on leping PG Haldusega, kes on Andrekse piirkonna veetrasside omanik. Võin öelda, et arendajal on kogu projekt halvasti tehtud ja kui poleks seda lepingut, oleksid elanikud ammu ilma veeta,» märkis vallavanem.

Veefirmal Elveso on leping elamupiirkonda haldava ettevõttega PG Haldus, kes on veefirmale võlgu ligi 100 000 krooni.

Samas tõdes Uukkivi, et inimeste jaoks on tegu puhta vargusega, sest nemad on haldusfirmale vee kasutuse eest raha ausalt maksnud. «Mina arvan, et elanikud peaksid PG Haldust mõjutama.»

Uukkivi soovitas elanikel pöörduda kohtu poole: «Küll saaks kohus sekkuda ja panna peale õiguskaitse, et anda elanikele vett, kuni kestab kohtuvaidlus.»

Piirkonna arendaja Torm Projekt on elamupiirkonna haldamiseks loonud aktsiaseltsi PG Haldus. «Kuna nad ei suutnud piirkonda valmis ehitada, siis pandi haldusfirma peale, või soovisid nad vastutusest kõrvale hiilida,» arvas Uukkivi.

Elveso teatel katkestati korduvatele meeldetuletustele mittevastamise tõttu veeteenuse osutamine ajutiselt kella 11-st kuni 15.15-ni.

AS Elveso juhatuse esimehe Toomas Heinaru sõnul tasus PG Haldus OÜ täna pärastlõunaks poole võlast ning ülejäänud võla tasumiseks koostatakse maksegraafik.

«Oleme valmis kompromissideks ning koostööks, kuid me ei saa endale lubada tasuta teenuse osutamist,» sõnas Heinaru.

PG Haldus OÜ võlgnes 16. aprilli hommikul AS ELVESO-le koos viivistega ligi 100 000 krooni. Veeteenuse eest on tasumata arveid novembrist 2008.

PG Haldusega ei õnnestunud Postimees.ee'l ühendust saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles