Päästjad uurivad Põhja-Tallinnas leviva haisu päritolu

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lugeja tahaks suvel leige vee eest vähem maksta.
Lugeja tahaks suvel leige vee eest vähem maksta. Foto: Urmas Luik

Põhja-Tallinnas hakkas esmaspäeva õhtul levima kanalisatsioonis naftaproduktide hais, päästjad uurivad haisu päritolu, teadaolevalt ei ole keegi haisu tõttu tõsisemaid terviseprobleeme saanud.

Põhja-Tallinnas Sitsi, Kopli ja Sõle tänava piirkonnas levib kanalisatsiooni kaudu naftaproduktide hais, teatas päästeameti pressiesindaja.

Kui seda haisu pikka aega toas sisse hingata, võib see põhjustada peapööritust ja peavalu. Hais on tugevam kinnistes ruumides majade keldrites ja esimestel korrustel. Seni teadaolevalt pole inimesed haisust tõsisemaid terviseprobleeme saanud, saastunud õhu sissehingamine ei ole eluohtlik. Päästeamet soovitab haisu tundes tuba tuulutada ja lasta veidi vett kanalisatsiooni.

Häirekeskus sai esimese teate Põhja-Tallinnas levivast haisust Sitsi tänavalt kell 16.14, mitme tunni jooksul on tulnud teateid haisust lisaks Sitsi tänava majadele veel Niidi ja Kari tänava majadest.

Esimese mõõtmise on teinud päästeameti erikeemiatalitus, haisust on teadlikud ka keskkonnainspektsioon ja Tallinna Vesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles