Mupo hakkab lapse sõiduõigust õpilasregistri abil kontrollima

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Tallinna munitsipaalpolitsei juhataja Kaimo Järvik ütles Kuku raadio saates «Linnatund», et loodetavasti saavad piletikontrollid juba järgmisel õppeaastal elektrooniliselt kontrollida, kas sooduspiletit kasutaval lapsel on kehtiv õpilaspilet.


Praegu peavad lapsed ühissõidukis sõites õpilaspiletit kaasas kandma. Vastasel juhul võib piletikontroll neid trahvida, kuna laps ei saa tõestada, et on õpilane ja võib kasutada soodustalongi. Järvik tunnistas, et lapsele, kes õpilaspileti on maha unustanud, saaks teha ka hoiatuse, kuid see on sõltub juba juhtumi menetlejast.

Mupo juht ütles, et Tallinnas on loomisel ühine koolide ja õpilaste register, mille kadu saaks tulevikus kontrollida õpilaspileti kehtivust. Ta avaldas lootust, et elektroonilise registri kasutamise proovimisega saab algust teha uue õppeaasta alguses.

Järvik kutsus ka kõiki inimesi üles teatama juhtumitest, kus piletikontrolörid on käitunud sobimatult, kiusanud või mõnitanud inimest. Ta nentis, et kaebusi nende töötajate kohta tuleb päris palju ja iga juhtumit uuritakse.

Mupo juht ütles, et inimestel, kes kuritarvitavad oma võimu, ei ole munitsipaalpolitseis kohta. Kui inimestel on kontrollide käitumise kohta etteheiteid, siis soovitas Järvik kindlasti tunnistajate andmed võtta ja Muposse pöörduda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles