Pirita rannaala arendamiseks laekus 11 tööd

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirita linnaosa vanem Tiit Terik (vasakul), arhitekt Raine Karp ja Eesti Maastikuarhitektide Liidu esindaja Kersti Kuus laekunud töid vaagimas.
Pirita linnaosa vanem Tiit Terik (vasakul), arhitekt Raine Karp ja Eesti Maastikuarhitektide Liidu esindaja Kersti Kuus laekunud töid vaagimas. Foto: Pirita linnaosa valitsus

Pirita rannaala arendamiseks välja kuulutatud ideekonkursile, millega soovitakse leida parimaid lahendusi arhitektuurse ja maastikuarhitektuurse eskiisprojekti saamiseks, saabus 11 tööd.

Pirita linnaosa vanem Tiit Terik ütles, et ta on laekunud tööde arvuga väga rahul. «Välja on pakutud väga palju huvitavaid ja ainulaadseid ideid, kuidas Pirita randa edasi arendada,» sõnas ta. «On ju meie üks eesmärk pakkuda lisaks kaunile rannajoonele ka erinevaid ning kaasaegseid vabaaja veetmise võimalusi rannas.»

Terik nentis, et ideekonkursi väljakuulutamine oli suur samm selles suunas, et Pirita rannast kujuneks Tallinna esindusrand, kuid ühtlasi oleks tagatud ka loodusliku ranna ja rannametsa säilimine.

Konkursi žüriisse kuuluvad nii linnaametnikud kui ka tunnustatud erialaspetsialistid Eesti Arhitektide Liidust, Eesti Maastikuarhitektide Liidust ning Tallinna linnaplaneerimise ameti ning Pirital linnaosa valitsuse erialaspetsialistid.

Ideekonkursi võitjad avalikustatakse sel reedel kell 11 Pirita Vaba Aja Keskuses. Konkursi võidutöö auhinnafondi suurus on 11 850 eurot, millest esikoha auhind on 5430 eurot. Konkurss korraldati Tallinna linnaplaneerimise ameti ning Pirita linnaosa valitsuse koostöös.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles