Galerii: linnapea avas Mustamäel uue turuhoone

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval kell 10 avati Mustamäe turul vastvalminud ruumikas müügipaviljon, pidulikule paviljoni avamisele järgnes jõululaat.

Jõululaat kestab kella 10-16, kell 11 saabub peole ka jõuluvana. Jõululaadaks püstitatud suures telgis võtab jõuluvana vastu kingisoove ning jagab lastele jõulusalmi eest väikseid kingitusi.

Jõuluvana abimees päkapikk korraldab igasugu mängusid ja võistlusi, meisterdamistöötubades saab aga valmistada päkapikumütse, kuuseehteid ja jõulukaarte. Kavas on ka päkapikkude laulu- ja tantsupidu ja jõulumängud jõulupeo telgi ees. Kel soovi, saab endale jõululaadalt ka jõulupuu soetada.

«Lisaks ilusatele ja mugavatele turulettidele, parklale ja juurdepääsuteedele on nüüdseks turualale kerkinud ka 21 müügikohaga puu- ja juurviljahoone,» ütles abilinnapea Eha Võrk. «Seni olid turul vaid avaletid ning seetõttu sai kaupa teha üksnes siis, kui ilm seda võimaldas. Nüüd saab Mustamäe turul ka talvel kaubelda.»

Turuhoonele pandi nurgakivi 15. septembril. «Seega valmis müügipaviljon, mis muudab turul kauplemise võrreldamatult mugavamaks, kõigest kolme kuuga,» tõdes Võrk. «Järgmisel aastal ehitatakse aga veel liha- ja kalahoone, kuhu on kavandatud 35 külmletiga müügikohta ning väike kohvik.»

Mustamäe turg avati nn Kännu kuke kvartalis, Vilde tee 75a kinnistul eelmise aasta mais.

«Loodetavasti saab Nõmme turu eeskujul ka Mustamäe turust lisaks kauplemisele ka kooskäimise ja seltsielu edendamise koht,» ütles Võrk. «Turu asukoht on nii ühistranspordiga kui ka isikliku sõiduautoga ligipääsu seisukohalt suurepärane.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles