Tallinna lapsevägistaja pääses kohtust tühise karistusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eigo Asukül
Eigo Asukül Foto: Politsei

Kuigi prokurör küsis Eesti viimaste aastate ühele ohtlikumale pedofiilile 13 aastat vangistust, mõistis Harju maakohus trepikojas lapsi vägistanud mehele möödunud nädalal vaid kolm ja pool vangla-aastat.


40-aastane Eigo Asukül vägistas möödunud suvel 13-aastase tüdruku, kellega ta tutvus tänaval. Äsja vanglast vabanenud mees meelitas suvise ajalehemüüjana töötanud lapse väljamõeldud ettekäändel ühte trepikotta, kus kiskus lapse alasti ja vägistas ta. Enne kinnipidamist jõudis mees trepikodades rünnata veel kahte kaheksa-aastast tüdrukut. Mees kiskus lapsed alasti ja käperdas neid.



Et Asukül on paadunud ja parandamatu retsidivist, keda lühike vangistus ei muuda ning kes peaks võimalikult kaua ühiskonnast eraldatud olema, näitab tema varasem käitumine. 2000. aasta jõuluõhtul vägistas ta Tallinnas ühes korrusmaja trepikojas kaheksa-aastase tüdruku.



Mees tungis lapse selja tagant suletud trepikotta, viis tüdruku jõuga pööningule ning vägistas ja kägistas last, kuni see teadvuse kaotas. Tolle teo eest mõistis kohus mehele kuus aastat vangistust. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles