Savisaar: Nõmme arhitekti ametikoht ei kao, vaid viiakse üle

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmmelased kardavad, et linnaosa arhitekti ametikoha kadumine mõjub halvasti Nõmme eripärale ja väärtuslikule miljööle.
Nõmmelased kardavad, et linnaosa arhitekti ametikoha kadumine mõjub halvasti Nõmme eripärale ja väärtuslikule miljööle. Foto: Mihkel Maripuu

Nõmme halduskogu liikmed ning sealsed asumiseltsid avaldavad valjuhäälselt muret selle üle, et linnaosavalitsusest kaob ära arhitekti ametikoht. Linnaametnike seletused, et koht ei kao, vaid viiakse üle linnaplaneerimise ameti koosseisu, neid ei rahulda.


«Nõmme kui miljööväärtusliku piirkonna jaoks saab linnaplaneerimise ametis olema eraldi arhitekt, kes tegeleb ainult Nõmme küsimustega. Väide, et loodav ametikoht teenindab kolme linnaosa, on eksitav. Samuti on eksitav väide, et Nõmme arhitekti ametikoht kaotatakse. Täna Nõmme linnaosavalitsuse koosseisus olev arhitekti ametikoht hakkab uuest aastast kuuluma linnaplaneerimise ameti koosseisu, tegemist on funktsiooni üleviimisega, mitte koha kaotamisega,» vastas linnapea Edgar Savisaar linnavolinik Urmas Mardi arupärimisele.

Mardi tahtis teada ka seda, miks tegeletakse sellise asjaga aasta lõpus ning tahetakse see kiirustades ellu viia. «Antud küsimusega tegeldakse aasta lõpus kuna linnavolikogu kinnitab ametiasutuste struktuuri ja teenistujate koosseisu järgnevaks aastaks üldjuhul samaaegselt linna eelarve kinnitamisega,» selgitas Savisaar.

Viis Nõmme kodanikeühendust on algatanud Petitsioon.ee keskkonnas allkirjade kogumise Nõmme arhitekti ametikoha säilitamise poolt. Teisipäeva hommikust kuni reede tööpäeva lõpuni olid sellele allkirja andnud 85 inimest.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles