Lumisele vaikusele vaatamata keeb loomaaias elu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani makaak pojaga lumel.
Jaapani makaak pojaga lumel. Foto: Maaja Kitsing

Loomaaias laiutab praegu küll lumine vaikus ja rahu, kuid valge katte all keeb elu endiselt edasi.

Laupäeval, 8. detsembril sündisid troopikamajas kolm valgetups-marmoseti poega. Samal päeval märkasid talitajad liikumist Tasmaania päritolu kääbus-liugurkuskuse tahapoole avanevas kukrus – suvel loomaaiale kingitud pisikeste kukkurloomade paar oli saanud kaks imepisikest järglast, kes järgmised poolteist kuud vaid nisa otsas ripuvad.

Noorim tänavu sündinud jaapani makaakide põngerjas aga puges puurivõre vahelt välja ning tagasi minna enam ei osanud, istus ja kallistas läbi varbade oma ema. Loomaaiakülastaja abiga sai ta puuri tagasi toimetatud. Kõik loomaaia põhikarja merisead said sügismasenduse vastu kompleksvitamiini süsti.

Illu kohviku ruumides saab kiigata maailma prussakate askeldusi, näha nii munaspoegijaid prussakaid kui ka mune ontlikult munakapsliga kaasas kandvaid tegelasi. Lisaks on välja pandud prussakate vaenlasi, prussakatest toituvaid röövlutiklasi ja linnutapikuid.

Elevandimajas saab tutvust teha päkapikkude eluga. Igaühel on võimalus endale soovi korral valmis meisterdada oma notipäkapikk.

Lähenevad jõulud toovad elevust ka loomaaialoomade ellu. Reedel, 21. detsembril kell 12.30 pääsevad jõulupuu alla maitsvaid kingitusi nosima šimpansid. Pinole, Bettyle ja Quincyle korraldab rõõmsad jõulud nende vader Viasat Nature. Teisel jõulupühal, 26. detsembril kell 12.30 aga saabub loomaaia sõprade kutsel loomaaeda jõuluvana, et jagada kinke kõigile loomadele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles