Tallinn jäi ka riigikohtus hariduse rahastamise vaidluses kaotajaks

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klassiruum.
Klassiruum. Foto: Liis Treimann

Riigikohus jättis rahuldamata Tallinna linna kaebuse kohustada Eesti riiki maksma Tallinna linnale lisaraha 2010. aastal jõustunud põhikooli- ja gümnaasiumiseadusega pandud lisakohustuste täitmiseks.

Tallinn soovis riigilt saada lisakohustuste täitmiseks 2010. aasta eest 234 436 eurot ning 2011. a eest 4 672 270 eurot või alternatiivselt 2010. ja 2011. aastaks vajalike kulude kindlaksmääramiseks ning vastava summa väljamaksmiseks.

Näiteks soovis Tallinn lisaraha tugispetsialistide palkamiseks, pikapäevarühmade rahastamiseks, jälgimisseadmete ostmiseks, eraüldhariduskoolide tegevuskulude rahastamiseks ja mitmeks muuks uue seadusega lisandunud tegevuseks.

Tallinna halduskohus jättis mullu 30. mail tehtud otsusega kaebuse rahuldamata. Tallinna linn kaebas otsuse edasi, ent ka Tallinna ringkonnakohus jättis halduskohtu otsuse muutmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles