Viimsi Tallinnaga haldusreformi ei aruta

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimsi poolsaar
Viimsi poolsaar Foto: kaar.postimees.ee

Vastusena Tallinna linnapea vastavasisulisele pöördumisele alustab Viimsi vallavalitsus Tallinna linnaga eelläbirääkimisi, et arutada piiriülese koostöö parandamise võimalusi, kuid haldusreformi temaatika arutusele ei tule.

Eelläbirääkimistel käsitletakse ühistranspordi korraldust, üldplaneeringuid ning sotsiaal- ja haridusteemasid, vahendas Viimsi vallavalitsuse pressiteade.

«On selge, et seni sisuliselt puudunud vastastikune koostöö oleks kasulik mõlemale
naabrile, nii Viimsile kui Tallinnale,» lausus Viimsi vallavanem Haldo Oravas.

«Seepärast oli Tallinna linnapea Edgar Savisaare poolne algatus eelläbirääkimiste alustamiseks igati arusaadav. Tallinnast Viimsisse elama tulnud suure hulga inimeste näol on tegemist valglinnastumise ereda näitega. Samas soovime igati säilitada Viimsi valla kui pealinnast eraldiseisva ja sellele maalähedasema elukeskkonnaga vastanduva kohaliku omavalitsuse identiteeti,» rõhutas Oravas.

Nagu majanduskriisid tavaliselt sünnitavad palju efektiivseid väikeettevõtteid, usub vallavanem, et suured haldusüksused ei pruugi olla alati kõige tegusamad – neil on raskem muudatusi juhtida.

Viimsi abivallavanema ja eelläbirääkimisteks moodustatud komisjoni esimehe Jan Trei sõnul on piiriüleses koostöös sünergiat ja kasvuruumi palju.

«Tallinn ja Viimsi võiksid kindlasti olla paremini integreeritud. Tallinnas käivad tööl ja ajavad oma igapäevaseid asju paljud Viimsi elanikud. Kuigi ühistranspordi osas oleme näinud suurt edasiminekut, võib koos Tallinnaga arutada nii mõnegi bussiliini tihedama sõidugraafiku, samuti praeguseks soiku jäänud trammiliini pikendamise üle Meriväljani ja miks mitte kaugemalegi,» leidis abivallavanem.

Huvitavaid väljavaateid pakuks abivallavanema meelest ka suvise meretranspordi-ühenduse edasiarendamine Harku, Tallinna ja Viimsi vahel ning
turismialane koostöö laiemalt.

«Mõtteainet ja koostöömomente pakub ka Tallinna ja Viimsi haldusalasse jäävate saarte elu parem ja efektiivsem korraldamine,» lisas Jan Trei.

«Teine suur valdkond on kogu sotsiaal- ja haridussfäär, konkreetsemalt näiteks erivajadustega laste koolitus nii lasteaedade kui koolide osas. Selliseid asutusi ülal pidada läheb igal omavalitsusel eraldi ebamõistlikult kalliks, kuigi vajadus nende järele loomulikult on,» sõnas Trei.

Eelläbirääkimised Viimsi valla ja Tallinna vahel algavad lähitulevikus, Viimsi vallavalitsusest kuuluvad koostöö komisjoni lisaks Jan Treile veel abivallavanem Endel Lepik, rahandusameti juhataja Tähve Milt ja arendusameti juhataja Enno Selirand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles