Ühissõidukipeatustesse ilmuvad auhinnatud sõiduplaanid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna ühistranspordi infograafika värske väljanägemine sai Euroopa Design Managementi peaauhinna avaliku sektori kategoorias.


Nüüd on hakanud auhinnatud sõiduplaanid tasapisi ka ühissõidukipeatustesse jõudma. Sügise algusest on ühistranspordipeatustes uue kujundusega infostendid. Nüüd vahetatakse peatustes välja ka sõiduplaanid ning muutub sõiduplaanide veebilehekülg.

Uus sõiduplaan annab sõitjale rohkem vajalikku terve marsruudi kohta. Sõiduplaan on varasemast suuremas kirjas, mis võimaldab sõiduplaani lugeda ka hämaras.

Uus identiteet põhineb transpordiliikide värvikodeeringul (buss – roheline, troll – sinine, tramm – punane), mis aitab ühistranspordiinfos orienteeruda. Ühistranspordi tervikliku kuvandi loomiseks koostati identiteedijuhis, mida hakatakse järgima ootekodades, trükistel, ühistranspordikaartidel, digitaalsetel infokandjatel (veeb, infosüsteemid, sõiduplaanid) ja sõidukites.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles