Tallinnas on jäätmete ja kulu põletamine keelatud

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Tallinnas on keelatud jäätmeid ja kulu põletada, lõkke tegemine avalikus kohas on lubatud ainult Tallinna Keskkonnaameti eelneval kooskõlastusel.


Ilma kooskooskõlastuseta tohib avalikus kohas lõket teha üksnes selleks välja ehitatud ja märgistatud lõkkeplatsil, vahendas raepress.

Ebaseaduslikest lõketest või kulupõletamistest soovitab linna pressiteenistus teatada munitsipaalpolitseile korrapidaja numbril 14410, mille pädevusse kuulub ka heakorra eeskirja eirajate korrale kutsumine. Munitsipaalpolitsei võib heakorra eeskirja nõuete rikkumise eest karistada kuni 6000 kroonise rahatrahviga.

Munitsipaalpolitsei palub inimestel meeles pidada kõige elementaarsemaid tuleohutusnõudeid. Esiteks lõket võib teha vaid spetsiaalselt selleks otstarbeks kohandatud mittepõleval alusel või kuivanud taimestikust puhastatud mineraalpinnasel. Teiseks peab enne lõkke tegemist platsile varuma esmased kustutusvahendid, kas tulekustuti või veega täidetud ämbri.

Tule tegemise koht peab paiknema vähemalt 15 meetri kaugusel mis tahes ehitisest või põlevmaterjali lahtisest hoiukohast ja vähemalt 30 m kaugusel metsast. Lõkke tegemisel tuleb veenduda, et tekkiv suits ei häiriks teisi inimesi ja liiklust. Pärast tule tegemist tuleb põlemisjäägid hoolikalt kustutada, kas valades veega üle või kattes liiva või mullaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles