Pääskülla kavandatakse pühakoda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kavandatavasse kirikusse planeeritakse kuni 64 istekohaga saal ja kirikuga liidetud väike preestri töö- ja elumaja.
Kavandatavasse kirikusse planeeritakse kuni 64 istekohaga saal ja kirikuga liidetud väike preestri töö- ja elumaja. Foto: Casa Projekt OÜ

Tallinna linnavalitsus kavatseb esitada linnavolikogule Pääsküla asumisse sakraalhoonet rajada võimaldava detailplaneeringu kehtestamise otsuse eelnõu.

Detailplaneering võimaldab rajada 0,2 hektari suurusele Pärnu mnt 397 kinnistule sakraalhoone. Planeeringu koostas OÜ Casa Projekt.

Planeeringuala asub Nõmme linnaosas Pääsküla asumis miljööväärtuslikul alal Pärnu maantee, raudtee ja Lauliku tänava vahelises piirkonnas. Pärnu mnt 397 hoonestamata kinnistu kuulub sihtasutusele Fidelitas. Kinnistu vahetus naabruses paiknevad üksikelamud, ent Pärnu maantee ääres on ka elanikkonda teenindavaid väiksemaid äripindu.

Detailplaneeringuga kavandatav ühiskondlik hoone – Püha Pius X Vennaskonna prioraat - loob Pärnu maantee joonel huvitavama ja mitmekesisema keskkonna, elavdab ning rikastab piirkonna kultuurilist atmosfääri korraldatavate kontsertide, loengute ja muu sellisega. Sakraalehitis täidab ka praeguse hoonestamata krundil oleva linnaruumilise tühimiku.

Sakraalhoonesse kavandatakse ka vaimuliku ametikorter. Prioraat on peatus- ja tööpaik, mis on seotud kirjastus- ja misjonitegevusega 1–3 katoliku preestri jaoks. Sakraalhoone kasutajateks on peale kohapeal resideeruvate vaimulike ka inimesed, kellel on huvi traditsioonilise katoliku kiriku ladinakeelse teenistuse vastu.

Detailplaneeringu koostamine algatati Tallinna linnavalitsuse 18. veebruari 2009. aasta korraldusega ning võeti vastu linnavalitsuse 25. oktoobri 2011. aasta korraldusega. 29. novembrist kuni 13. detsembrini 2011 oli detailplaneering avalikul väljapanekul.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles