Lumekahur toodab Pirital lumele lisa

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumekahur toodab Pirita suusaradadele katet.
Lumekahur toodab Pirita suusaradadele katet. Foto: Pirita linnaosavalitsus

Juba nädal aega huugab Pirital lumekahur ning veetakse suusaradadele kunstlund, peagi avatakse ka kunstkülmutusega tehtud suur uisuväli.


Pirita Spordikeskuse direktor Aavo Aunroos selgitas, et kuigi külmakraadid pole kunstlume tootmiseks olnud küll väga soodsad ning tegemist on kuluka protsessiga, ei saa Pirital ilma selleta kuidagi hakkama.

«Maha sadanud lumi on kohev ja pehme. Vaatame küll, et on 20 sentimeetrit lund maas, aga kokku surudes jääb ainult üks-kaks sentimeetrit,» tõdes ta. Kunstlume all on Pirital ligi 4,5 kilomeetrit suusarada ning lumelisa saab ka laste kelgumägi.

Lisaks valgustatud radadele on avatud kahe kilomeetrine matkarada. „Meil on hea meel, et lapsed saavad kelgutada, uisutada kui ka vanematega suusatada,“ ütles Aunroos.

Suusaradade valmimist vaatamas käinud Pirita linnaosa vanem Tiit Terik kutsus kõiki Piritale talverõõme nautima. Ta rääkis, et kuigi hetkel on veel rajameistrid toimetamas, siis kibekiired tööd peaksid reedeks lõppema. Reedel avatakse ka 1764-ruutmeetrine liuväli.

Teriku sõnul on eestlased jätkuvalt suusarahvas ning seda näitab ka see, et hoolimata töisest kellaajast oli rajal kümneid inimesi. Nädalavahetustel on aga inimesi suusaradadel juba väga palju ja suusakeskuse parkla autosid täis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles