Mupo on algatanud juba 60 menetlust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ohtlikud jääpurikad.
Ohtlikud jääpurikad. Foto: Sille Annuk

Tallinna munitsipaalpolitsei amet (mupo) on asunud senisest rohkem tähelepanu pöörama linna heakorraeeskirja täitmisele talvisel ajal ning on algatanud juba 60 menetlust.

Vastavalt Tallinna heakorraeeskirjale on ehitiselt lume ja jääpurikate kõrvaldamine kinnistu ja ehitise omaniku kohustus. Samuti on ehitise omanik kohustatud tegema heakorratöid kinnistuga või ehitisega külgneval puhastusalal.

Eelmisel nädalal korraldatud hoonete kontrolli käigus alustati ainuüksi kesklinnas 35 menetlust. Kokku on alustatud juba 60 menetlust ning nende arv kasvab pidevalt.

Mingil juhul ei ole lubatud paigutada lund sõiduteele, kuhjata seda trammiteele lähemale kui üks meeter trammirööpaist ning kuhjata lund ühissõidukite peatusesse. Ehitise katuselt mahalangenud või koristuse käigus mahaaetud lund ei ole lubatud jätta kõnni- ja sõiduteele. Samuti tuleb koristustöödel ohutu liiklemise eesmärgil piirata ohuala ajutise piirdeaiaga ning paigaldada nähtavale kohale infotahvel.

Lume ja libeduse tõrjeks kõnni- ja pargiteedel ei ole lubatud kasutada tuhka või kloriide. Tõrjeks kasutatakse puistematerjali, mille läbimõõt peab olema 2-6 millimeetrit.

«Need on vaid üksikud väljavõtted Tallinna heakorraeeskirjast, millega iga ehitise omanik on kohustatud end kurssi viima ning seda täitma. Mittetäitmisel oleme sunnitud kasutusele võtma meetmeid,» ütles mupo juhata Monica Rand. Eraisiku puhul  jäävad trahvisummad vahemikku 12 - 800 eurot, juriidilise  isiku puhul on maksimaalseks trahvisummaks 1200 eurot.

«Õnneks ei ole alanud talvehooajal veel raskeid õnnetusi juhtunud, vähemalt meile ei ole teada antud tõsiste tagajärgedega lõppenud juhtumustest,» lisas Rand. «On olnud üks juhtum, kus purikas riivas jalakäijat ja loodame, et see on meile kõigile piisav meeldetuletus ohtudest, mida jääpurikad kujutavad linnatänavail liikujale. Palume kõigil inimestel olla seaduskuulelikud kodanikud ning tegeleda tõsiselt talvise koristusega.»

Ohtlikest jääpurikatest soovitab mupo teada anda lühinumbril 14410 või meiliaadressil munitsipaalpolitsei@tallinnlv.ee. Korrapidaja võtab teateid vastu ööpäevaringselt.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles