Poodides suveniirrahaga maksnud noormees pandi vangi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suveniirrahale on peale trükitud, et tegemist on meenega. Ametlikult pole tegemist valerahaga, kuid maksevahendina see ei kehti.
Suveniirrahale on peale trükitud, et tegemist on meenega. Ametlikult pole tegemist valerahaga, kuid maksevahendina see ei kehti. Foto: Erakogu

Harju maakohus saatis reaalselt vangi noormehe, kes kasutas Tallinnas ja mujal kaupade ostmiseks suveniirraha.

Kohus tunnistas Mikola Potsovi (20) süüdi kelmustes ja vargustes ning mõistis talle lõplikuks karistuseks koos varasema kandmata karistuse liitmisega kahe aasta, kuue kuu ja 25 päeva pikkuse vangistuse, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Ühtlasi rahuldas kohus ka kõigi kannatanute tsiviilhagid ning mõistis Potsovilt välja 2043,77 eurot.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi maksis Potsov tänavu mais neljas müügikohas kaupade eest suveniirrahaga ja üritas seda teha ka viiendas kohas, kuid seal müüja avastas, et raha pole ehtne.

Potsov kasutas neljal korral 200-eurost ja ühel juhul 500-eurost suveniirraha, mille peale oli kirjutatud vene keeles väikses kirjas "не является платежным средством" ja "сувенирнaя прoдукция".
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles