Suur galerii: Lasnamäe turu avamisele voolasid kohale massid

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna keskpäeval avati Lasnamäe turul kolm uut müügipaviljoni, kus linlastel on võimalik osta parimat eestimaist toodangut alates talukartulist kuni Peipsiäärse värske kalani. Avamisele olid kohale tulnud sajad linnakodanikud.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar ütles avamisel, et eelmise aasta maikuus avati esmakordselt Lasnamäe turu esimene etapp ning täna on põhjust rõõmustada, sest valmis on saanud ka turu teine etapp ehk suur siseturg.

«Mõned aastad tagasi räägiti, et turgude aeg on ümber saamas, sest olemasolevad turud olid korrastamata ja nad polekski saanud konkureerida suurte ja uhkete kaubanduskeskustega.  Sellest oleks kahju olnud, sest turg ei ole kunagi olnud pelgalt kauplemise koht. Turgudel on palju rohkem sooja ja vahetut suhtlemist ning kodusust,» kõneles linnapea ning näitas ise hiljem ka isiklikult eeskuju, suheldes rõõmsalt nii müüjate kui kauplejatega.

Turu pidulikule avatseremooniale järgnes jõulukontsert laululastelt ja ansamblilt ning jõululoos.

Kui seni olid Lasnamäe turul ainult avaletid, siis nüüd on ka lisaks kolm suurt kinnist omavahel ühendatud ja soojustatud müügipaviljoni, kus hakatakse müüma värsket eestimaist kaupa.

Lasnamäe turuhoones on võimalik osta piimasaadusi, liha ja lihasaadusi, samuti puu- ja juurvilju,   hoone tagumine osa on kala- ja kalatoodete päralt. Samuti ei puudu väikesed kohvikud, kus istet võtta ja puhata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles