Mereakadeemia kutseõppurid kannatavad kolimist oodates külma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Mereakadeemia on kolinud Koplisse, Lasnamäel Mustakivi hoones asub vaid kutseõppeosakond, mille õppurid peavad katkise küttesüsteemi tõttu esialgu külma kannatama.


Akadeemia kutseõppurid rääkisid, et klassiruumides on tavapäraseks temperatuuriks üheksa kraadi ning ainus võimalus on tundides viibida välisriietes. Lisaks kurtsid nad, et vastavalt õpetajate suvale jäetakse tunde ära.

Õpilase Ando (nimi muudetud) sõnul paneb ta kodust lahkudes jope selga ning võtab selle seljast alles siis kui koju naaseb. Tema sõnul on olukord koolis olnud selline alates novembrist, mil õppetöö algas. Praeguseks on paljud õpilased haiged ning ka tema kõrge palavikuga kodus.

Ta märkis, et küte lülitati majas välja siis, kui ühiselamu ära kolis. Pärast seda on õpilased koos õpetajatega otsinud klassiruume, kus oleks piisavalt soe ning seoses külmaga on õpetajad tunde ära jätnud. «Kui keset päeva tekib ootamatult kahetunnine auk, siis sõidame kellegi autoga kambakesi lähimasse kohvikusse sooja saama.»

Mereakadeemia kutseõppeosakonna juhataja kohusetäitja Tarmo Sööt ütles Postimehele, et klassiruumide temperatuur ei ole kindlasti nii madal, kui kurdetakse. «Pole saladus, et Mustakivi 25 õppehoone küttesüsteemiga on olnud aastaid probleeme ning maja on üsna jahe.»

Ta rääkis, et möödunud nädala lõpul langes surve küttesüsteemi avarii tõttu allapoole igasugust normi, mistõttu langes kiiresti temperatuur ka terves hoones. «See oli meile kõigile esmaspäeval ebameeldiv üllatus. Küttesüsteemi avariiremondiga sai alustada alles esmaspäeva hommikul ja seetõttu olime sunnitud ka osaliselt õppepäeva lühendama. Alates teisipäeva lõunast on aga temperatuur klassiruumides olnud normi piires.»

Reedel oli maja koridorides külm, õpilased ja kooli personal olid koondunud kolmele korrusele, kus oli veidi soojem. Klassides oli puhurite ja elektriradiaatorite abil saavutatud normaalne temperatuur. «Õpilastele on antud kõva käsk mööda maja liikudes üleriided selga panna. Tundides on enam-vähem normaalne temperatuur, aga koridorides on tõepoolest külm,» möönis Sööt.

Paljud poisid aga ei pane isegi õue suitsetama minnes jopesid selga ning nii pole ime, kui mõni külmetab ja haigeks jääb.

Tunniplaani kohta ütles Sööt, et see on koolis aastate jooksul kogu aeg üsna liikuv olnud. «Paljud õpetajad töötavad ka merel ning see tähendab seda, et tunniplaan on olenevalt õpetajatest üsna muutuv. Ei ole taas nõus väitega, et meil tunnid lihtsalt ära jäävad. Õpetajaid, kes parasjagu merel tööl on, asendatakse õppeplaani järgi teiste õpetajate tundidega.»

Ta märkis, et kutseõppeosakonna kolimine ülejäänud akadeemiaga kokku Kopli tänavale on planeeritud tuleva aasta algusesse ja praegu tegutseb kutseõppe Lasnamäel Mustakivi tänava hoones. Õpilased alustavad õppetööd Kopli tänav 101 hoovipealses majas 7. jaanuaril. Mustakivi 25 maja aga antakse üle Riigi Kinnisvara ASile.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles