Saue kanti on tabanud sissemurdmiste laine

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saue linn.
Saue linn. Foto: Mihkel Maripuu

Sauet ja Laagri ümbrust on viimastel kuudel tabanud varguste ja majadesse sissemurdmiste laine, mistõttu on kohalikud inimesed loomulikult ärevuses. Politseil ei ole esialgu õnnestunud pätte kinni püüda.

Saue vallavanem Andres Laisk ütles Postimehele, et probleem varguste ja sissemurdmistega algas septembris ning on üha hullemaks muutunud. Siiani viimased pahateod toimusid alles eile ja üleeile. See on kohalikele inimestele tõeline nuhtlus.

Ta lisas, et politseiga ei ole valla juhid saanud korralikult koostööd teha ning kohalikust konstaablist ja turvafirmast ei ole suurt abi olnud. Järgmise nädala algul tahab Laisk uuesti politseiametnikega kohtuda, et küsida, kas võetakse midagi ette.

«Need sissemurdmised on toimunud ikka päris nahaalselt, isegi siis, kui inimesed on kodus ja isiklikelt turvakaameratelt on näha, kuidas tuled lähevad hoovis põlema ning inimesed kondavad avalikult ringi,» ütles Laisk. «Mulle räägitud kõige markantsem juhtum on niisugune, et maja välisuks kruviti akutrelliga kinni, et inimesed välja ei pääseks ning siis käidi sees. Tundub, et 1990. aastad on Eesti Vabariiki tagasi tulnud.»

Politseist öeldi Postimehele, et 5. detsembri ööl vastu kuuendat võeti Saue vallas kinni mees, kes oli ühest talust ATV varastanud. Algatati menetlus. Praegu aga ei saa väita, et sama mees on seotud ka teiste varguste ja sissemurdmistega Saue kandis. Politsei igal juhul tegutseb ning võibolla järgmise nädala lõpus on juba võimalik midagi konkreetsemat rääkida.

Saue valla lehes kirjutati, et varganägusid ei heiduta isegi see, et pererahvas on kodus. Internetis levivad isiklike turvakaamerate salvestised, kust on näha, kuidas pätid hüppavad üle aiaväravate, luusivad majade ümber ning askeldavad rahulikult autouste kallal. Politsei andmetel on tõesti ette tulnud juhtumeid, kui elamutesse tungitakse lahtiste uste või akende kaudu. Põhiliselt on vargused toimunud õhtusel või varahommikusel ajal, kui inimesed on ise kodus, kuid tubade valgustus näitab, kus elanikud parajasti viibivad, väljas on aga pime.

Politsei soovitab inimestel hoida majade aknaid ja uksi kinni, et ei ole võimalik lihtsalt sisse tungida.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles